Advertisement
STIRI — februarie 10, 2017 at 2:02 pm

VIDEO: Audi RS 3 Sportback – 400 de cai putere în format compact

by

Noul Audi RS 3 Sportback țintește să impună standardele de performanță în segmentul compact premium.

Audi RS 3 Sportback

Noul model va fi prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Ca și RS 3 Sedan, care a debutat la Paris în toamna anului trecut, RS 3 Sportback are motor 2.5 TFSI cu 5 cilindri, care livrează 400 CP și 480 Nm (de la 1.700 la 5.850 rpm). Astfel, TFSI-ul lui Audi este cel mai puternic motor cu 5 cilindri disponibil acum pentru un automobil de serie. Aceste resurse fac posibil un sprint 0-100 km/h în 4,1 secunde. Viteza de top este limitată electronic la 250 km/h, dar contracost Audi poate ridica plafonul la 280 km/h. Toate aceste specificații și performanșe sunt egale cu ale versiunii sedan, despre care puteți citi în detaliu în articolul dedicat.

Eficiența și sportivitatea cu care sunt exploatați cei 400 CP se datorează în mare parte transmisiei S tronic cu dublu ambreiaj și 7 trepte și sistemului de tracțiune integrală quattro cu diferențial electro-hidraulic multi-disc. Audi spune că forța motrică este distribuită punții spate mai rapid și în proporție mai mare, cu cât șoferul conduca RS 3-ul într-un mod mai sportiv. Prin sistemul Audi drive select șoferul poate gestiona răspunsul sistemului de tracțiune integrală, al direcției, al transmisiei, al motorului, al clapetelor evacuării și al suspensiei sport RS opțională, care are control adaptiv al amortizoarelor. Cel de la volan poate regla individual toți acești parametri, selectând unul dintre cele 3 moduri de rulare disponibile: confort, auto și dinamic. Totodată, manevrabilitatea lui RS 3 Sportback este asigurată și prin sistemul de control electronic al stabilității care gestionează cuplul într-un mod configurat special pentru acest model sport.

Lista de specificații menite să amplifice dinamismul nu se încheie aici. Drept urmare, direcția este progresivă, suspensia sport cu arhitectură multilink cu 4 brațe la puntea spate coboară garda la sol cu 25 de mm față de un A3 normal, ecartamentul față este lățit cu 20 mm (ceea ce a condus și la evazarea aripilor frontale), iar discurile de frână standard au diametru de 310 mm. Opțional, pentru puntea față se pot alege discuri de frână fabricate dintr-un mix de fibră de carbon și ceramică.

În habitaclu, experiența sportivă este redată nu doar de scaunele sport tapițate cu piele Nappa sau de volanul specific RS, ci inclusiv prin afișajele digitale avangardiste. În instrumentarul de bord sunt afișate presiunea turbinei, temperatura uleiului și timpii înregistrați. Dacă se optează pentru Virtual Cockpit (instrumentarul de bord complet digitalizat), se beneficiază și de modul de afișare RS. Acesta ilustrează central viteza și turațiile, iar în lateral sunt afișate forțele G, presiunea anvelopelor, cuplul. Iar când transmisia operează în modul manual, un gradaj indică șoferului când să folosească padelele din spatele volanului sau levierul cutiei de viteze pentru a schimba treptele când se ajunge aproape de maximul de turații.

Audi va primi comenzile din Europa pentru modelele Audi RS 3 Sportback și Sedan începând din aprilie 2017, la prețuri care încep de la 54.600 euro, respectiv 55.900 euro.

CLICK AICI pentru o comparație între performanțele modelelor Audi RS 3 și a rivalilor BMW M2 și Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC.

Citeste si...

Azimuth Twin Turbo – Un ceas cu capotă și design inspirat de mașinile din anii '60
Hot hatch BMW M Performance pentru Ianis Hagi

Lasa un comentariu:

Comentarii