Advertisement
STIRI — noiembrie 20, 2015 at 3:24 pm

Toyota investește în inteligența artificială

by

Toyota a anunțat înființarea unei companii și a unui centru de cercetare și dezvoltare a inteligenței artificiale.

Activitatea companiei Toyota Research Institute Inc. (TRI) va începe în ianuarie 2016 și va viza cu precădere domeniile inteligenței artificiale și roboticii. Toyota consideră că inteligența artificială nu va fi doar de ajutor în tehnologiile actuale, ci va genera o nouă industrie.

De altfel, întreaga industrie auto investește în ritm galopant în construirea mașinilor capabile să ruleze singure. Majoritatea constructorilor de automobile anunță că mașinile complet autonome vor deveni o realitate din intervalul 2020-2025. Concurența acerbă justifică faptul că Toyota a promis deja alocarea unui buget inițial de 1 miliard de dolari pentru următorii 5 ani. Încă 50 de milioane de dolari vor fi investiți anual în aceeași perioadă a următorilor 5 ani pentru colaborări cu universitățile MIT și Stanford, unde va fi creat câte un centru de cercetare dedicat tot dezvoltării de tehnologii de inteligență artificială.

2015_0904_Toyota_01_s

Toyota anunțase încă din luna septembrie investiția în parteneriatul cu MIT și Stanford pentru desfășurarea unor proiecte comune care au scop imediat cercetarea interacțiunii dintre om și automobil și reducerea numărului de pe accidente pe autostradă care se soldează cu vătămări sau decese. Totodată, Toyota se concentrează și asupra dezvoltării de soluții care vor face mașinile mai ușor utilizabile de către persoanele bătrâne sau cu dizabilități.

Dr. Gill Pratt, care este atât Consilierul Șef în domeniul tehnic pentru Toyota, cât și CEO al companiei TRI, a listat principalele țeluri ale acestui proiect. “Scopurile noastre inițiale sunt: 1) să îmbunătățim siguranța reducând continuu probabilitatea ca mașina să fie implicată într-un accident; 2) să facem condusul accesibil pentru oricine, indiferent de abilități; și 3) să aplicăm tehnologia folosită de Toyota pentru mobilitatea în exteriorul incintelor și în mediul de interior al acestora, în special pentru susținerea persoanelor în vârstă. De asemenea, dorim să avem aplicații ale muncii noastre într-un spectru mai larg, cum ar fi să îmbunătățim eficiența producție și să accelerăm descoperirile în domeniul materialelor.”

Citeste si...

VIDEO: Noul Audi A5 – Evoluția unui coupe de succes
Mercedes-Benz Clasa X - Disponibil în România, de la 35.528 euro (cu TVA)

Lasa un comentariu:

Comentarii