Advertisement
TEST-DRIVE — octombrie 17, 2016 at 2:45 pm

Test Drive: Bogdan Zaharescu și MINI Clubman – Ingredientele succesului

by

Ingredientele succesului

Revii la un brand sau la un produs doar dacă ești fidelizat de calitatea și de personalitatea unice ale acestuia. Sunt ingredientele succesului, pe care le promovează  MINI Clubman și Bogdan Zaharescu,  unul dintre fondatorii VIVO Fusion Food Bar.  

Text: Alex Buțu; Foto: Dragoș Savu; Mașină oferită de Automobile Bavaria; Ținuta a fost asigurată de Tudor Personal Tailor.

Ingredientele esențiale ale succesului sunt calitatea și stilul original prin care te distingi în domeniul tău. Acestea sunt atribute care descriu statutul lui MINI Clubman în segmentul modelelor premium compacte. Despre aceleași ingrediente ale succesului ne vorbește și Bogdan Zaharescu, un adevărat pasionat de automobile și motociclete și unul dintre fondatorii VIVO Fusion Food Bar. În mai puțin de doi ani, VIVO și-a creat o reputație bazată pe standardele culinare impuse prin cele două restaurante din Iași și București. Acestea propun un meniu cu ingrediente de calitate și rețete de concepție personală a bucătarului șef Bogdan Panache, unul dintre fondatorii VIVO. De exemplu, burgerul VIVO ne demonstrează cum un produs aparent comun poate fi o experiență culinară deosebită. Este un produs mereu îmbunătățit, chiflele și majoritatea sosurilor se produc intern zilnic și se lucrează minuțios între 3 și 5 luni la conceperea unei rețete noi, timp în care se încearcă numeroase ingrediente și combinații între acestea. Nu mai puțin de 10 persoane sunt implicate în producerea fiecărui burger gourmet, ceea ce asigură calitatea ingredientelor și un timp de livrare scurt. Iar dacă se face un produs greșit, el nu iese din bucătărie, deoarece înainte de a pleca la client, burgerul este inspectat de către un bucătar. Este o rigurozitate care seamănă cu cea din procesul de producție al mașinilor.

Se mai adaugă în ecuație și o echipă logistică condusă de Mircea Panache, care se ocupă de partea administrativă și de aprovizionare, și o echipă financiară administrativă condusă de Ștefan Georgescu, cei doi completând perfect acționariatul companiei. Elementul uman, creativ este cel care primează, ca și în cazul oricărui produs premium. Iată cum revenim la aceleași ingrediente care îi oferă și lui MINI o aură atât de atractivă. Știind că Bogdan este un pasionat al volanului și că nu demult a devenit tătic, l-am invitat să testeze noul MINI Cooper S Clubman ALL 4 oferit de Automobile Bavaria. Se poate spune că acesta este un MINI cu toate ingredientele. În primul rând este cel mai spațios model al mărcii și este oferit și în versiune cu tracțiune integrală ALL4, care are diferențial controlat electronic și lucrează împreună cu sistemele de control ale tracțiunii și stabilității. MINI Clubman oferă acea senzație de go-kart tipică modelelor MINI, datorită reglajului suspensiilor și al servodirecției gestionată electromecanic. Opțional se pot comanda, de asemenea, suspensii sport și controlul dinamic al amortizoarelor.

mediu_ssd4621

Bogdan Zaharescu a folosit experiența în marketing și IT dobândită în Silicon Valley pentru a contribui la dezvoltarea conceptului VIVO Fusion Food Bar.

mediu_ssd4810

Lui Bogdan Zaharescu i-au plăcut aspectul și configurația unică a planșei de bord, precum și finisajele și materialele de foarte bună calitate, în ton cu pretențiile premium ale lui MINi Clubman.

Agilitatea lui MINI Clubman a fost pe placul lui Bogdan, care este obișnuit cu adrenalina. La 7-8 ani a început să meargă pe motorete și scutere, iar la 19 ani deja câștiga o cursă pe circuitul Serres din Grecia, deși era prima lui experiență cu o motocicletă pe circuit. A încercat adrenalina și pe patru roți plătind un curs de pilotaj de o zi cu un monopost de Formula 3000 pe circuitul Yas Marina din Adu Dhabi. Dar pentru că pofta de viteză și-a potolit-o mereu cu motocicletele, în general mașinile le-a ales pentru confort, dorind mereu să aibă cât mai multe dotări. Timp de câteva luni, Bogdan a luat în calcul să își cumpere modelul sport MINI John Cooper Works.

Dar, devenind tătic, prioritățile se schimbă. MINI Coopers S Clubman ALL4 l-a întâmpinat pe Bogdan pe de o parte cu resursele sportive date de motorul turbo pe benzină de 192 CP, cuplat la o cutie de viteze automată Steptronic cu opt trepte, și, pe de altă parte, cu utilitatea dată de portierele divizate care țin locul hayonului, bancheta fracționabilă și o listă bogată de dotări de confort și siguranță. MINI Clubman poate fi echipat inclusiv cu head-up display, sistem de asistență la parcare, cameră video pentru marșarier sau cruise control și funcție de frânare automată. Argumentele pragmatice sunt înglobate în farmecul dat de stilul original al lui MINI Clubman.

Bogdan rezumă experiența sa la volanul lui MINI Cooper S Clubman ALL4 astfel: „Este ușor de manevrat, are comportament sportiv și îți dă încredere în ea să o conduci sportiv. Apreciez faptul că are tracțiune integrală și cutie automată, dar cel mai mult m-a surprins consumul foarte redus, în condiții de mers nu foarte lejer și fără a folosi modul Green. Îmi place că se simte diferența între modurile de condus. Am mai condus mașini care ofereau diferite moduri de rulare, însă diferențele erau minore. În schimb, la MINI Clubman chiar este notabilă transformarea. Mai ales în modul Sport, când apeși pedala de accelerație simți că mașina reacționează prompt.“ 

Până la urmă, experiența pe care o păstrezi în minte este cea care te determină să revii la un brand sau la un produs. Iar atât MINI Clubman, cât și conceptul restaurantelor VIVO Fusion Food Bar, oferă exact acest tip de experiență care are puterea de a fideliza.

mediu_ssd4957

Bogdan a apreciat modelul MINI Clubman pentru stilul original, agilitate și consumul economic.

Date tehnice MINI Cooper S  Clubman ALL4 :

Preț de listă (cu TVA): de la 30.480  

Putere (CP): 192/5.000   

Cuplu (Nm): 280/1.250   

0-100 km/h (s): 6,9

Viteză maximă (km/h): 225

Consum mediu (l/100 km): 6,4

Emisii CO2 (g/km): 149

Citeste si...

Test Drive Audi A8: Nava Amiral
Test Drive Megane RS Trophy: Toleranță Zero

Lasa un comentariu:

Comentarii