Advertisement
STIRI — iunie 2, 2016 at 11:29 am

VIDEO: Opel Zafira – Evoluție prin stil, conectivitate și sisteme de siguranță

by

Facelift-ul lui Opel Zafira aduce o estetică în ton cu noul Astra, precum și o evoluție importantă în materie de conectivitate și siguranță.

Opel-Zafira-300722 OPEN

Opel Zafira este un model foarte apreciat în rândul cliențior familiști. De la lansarea primei sale generații în 1999, circa 2,7 milioane de clienți au ales modelul Zafira, un argument important fiind sistemul inteligent de modularitate cu 7 scaune. Actuala generație este acum actualizată de Opel cu un design ce preia limbajul estetic al noului Astra, precum și cu sisteme de conectivitate dotări de siguranță și confort avansate.

„Designul frontal al noului Zafira preia toate caracteristicile principale de la câștigătorul a multiple titluri, noul Astra, și le ancorează în noul portofoliu Opel. Farurile sale de zi precise, în formă de aripă dublă, îi aduc un nou nivel de rafinament, care se reflectă și la interior prin tabloul de bord, complet regândit. Este mai clar, precis și simplu de utilizat”, a declarat Mark Adams, Vicepreședinte GM Europe Design.

Opel-Zafira-300719

Odată cu împrospătarea estetică, Opel Zafira a primit faruri AFL LED, care ajustează tiparele de iluminare astfel încât să evite orbirea celorlalți participanți la trafic și să ofere o vizibilitate optimă. Aceste faruri cu LED au 9 funcții de iluminare precum cele pentru iluminare în viraje sau pentru medii diverse, cum ar fi cele urbane, rurale.
Totodată, Zafira este echipată și cu Opel Eye, o cameră video care joacă un rol important în toate sistemele de asistare a șofatului, precum comutarea între faza lungă și cea scurtă, citirea semnelor de circulație și detectarea vehiculelor aflate în fața monovolumului Opel și măsurarea distanței până la acestea. Sistemul Forward Collision Alert alertează sonor și vizual dacă distanța până la un vehicul din față scade foarte rapid. De asemenea, este oferit sistemul Lane Departure Warning care funcționează începând cu 60 km/h și alertează șoferul atunci când mașina părăsește neintenționat marcajele benzii de rulare.

Opel-Zafira-300725

Facelift-ul lui Opel Zafira aduce o evoluție considerabilă și în materie de conectivitate. Monovolumu dispune acum de cele mai noi versiuni ale sistemului de infotainment Opel IntelliLink. R40 IntelliLink oferă conectivitate extinsă cu smartphone-urile, fiind compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Iar Navi 950IntelliLink integrează și sistemul de navigație. Nu lipsește Opel OnStar, serviciul de răspuns automat în caz de accident și sunt oferite opțiuni precum cea de descărcare a unei destinații (cu Navi 950) și acces la internet prin 4G LTE Wi-Fi Hotspot, acolo unde este disponibil (permite conectarea a până la șapte dispozitive, câte unul pentru fiecare dintre cele șapte persoane ce pot călători cu mașina). Pentru un acces mai facil la funcțiile și comenzile sistemului infotainment, Zafira a primit și un nou ecran tactil de 7 inch încorporat în partea centrală a planșei de bord.

Ca de obicei, confortul și utilitatea sunt puncte forte ale lui Opel Zafira. Acesta poate fi echipat opțional cu scaune sport cu șase reglaje și certificare AGR. Se oferă și o consolă FlexRail, care este un sistem modular cu spațiu de depozitare și suporturi pentru pahare ce pot glisa pe șine de aluminiu până la poziția dorită.

Un alt sistem de modularitate disponibil opțional este Lounge Seating. În cazul său, scaunul central din al doilea rând se poate plia și roti oferind fie cotiere confortabile pentru pasagerii din locurile laterale, fie un spațiu mai mare pentru picioare și umeri. Volumul portbagajului este la rândul său generos, având capacitate de 710 litri în cazul modelului configurat cu 5 locuri. Volumul util pentru încărcare crește la 1.860 litri când este pliat rândul 2 de scaune. Și versiunea cu 7 locuri oferă un spațiu util impresionant, deoarece scaunele din rândul al treilea pot fi pliate la nivelul podelei din compartimentul de bagaje.

Opel nu a a anunțat încă și gama de motorizări pentru noul Opel Zafira.

Citeste si...

Helvetia Luxury Watches ne oferă regulile pentru purtarea și îngrijirea ceasurilor la plajă
VIDEO: BMW M2 Competition – Mai titirez ca niciodată

Lasa un comentariu:

Comentarii