Advertisement
STIRI — mai 17, 2019 at 10:28 pm

Un nou început: Echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu vor lua startul în Rallye Antibes Côte d’Azur

by

Alex Filip va începe, în acest weekend, cel de-al 10-lea sezon competițional alături de Bogdan Iancu. Cei doi vor lua startul în Rallye Antibes Côte d’Azur, prima etapă din Tour European Rally 2019 și etapă în Campionatul Național al Franței.

Alex FILIP

La Rallye Antibes Côte d’Azur, Alex Filip începe un nou sezon în Tour European Rally (TER) împreună cu copilotul său Bogdan Iancu pe un Renault Clio R3T, pregătit de echipa italiană Gima Autosport. Câștigător anul trecut al trofeului TER2WD, Alex Filip și-a propus să-și păstreze titlul de campion și la finalul acestui sezon.

“Avem în program 3 etape, în Franța, România și Elveția, și sper să putem strânge bugetul necesar pentru a participa și în Spania sau Belgia. Sunt 10 ani de când particip în raliuri alături de Bogdan Iancu și mi-ar plăcea să-i aniversez cu încă un trofeu internațional”, a spus Alex Filip.

Rallye Antibes Côte d’Azur, prima etapă a sezonului 2019 din TER, este programată în weekend-ul 17 – 19 mai, fiind una dintre cele mai disputate etape naționale din Franța. Cu aproape 200 de mașini la start, inclusiv în categoria istorice, Rallye Antibes Côte d’Azur va fi cu siguranță una dintre cele mai interesante etape dintre cursele TER. “Încă de când am început aventura noastră europeană, atât în ERC, dar și în TER, mi-am dorit să concurăm în Franța pentru că majoritarea partenerilor noștri sunt companii franceze – Orange, Renault, Michelin, ALD și Isostar, iar Rombat este foarte prezent pe piața din Franța, echipând numeroase modele ale constructorilor francezi, așa că am un stimulent în plus pentru a obține un rezultat bun”, a spus Alex Filip.

valais2018_23

Rallye Antibes Côte d’Azur se va desfășura pe unele dintre cele mai spectaculoase probe de asfalt din Franța, inclusiv Col du Turini, o probă specială inclusă și în Raliul Monte-Carlo, iar printre câșitgătorii acestui raliu se numără Sebastien Loeb, Philippe Bugalski, Simon JeanJospeh sau Bryan Bouffier. În total, Alex Filip și Bogdan Iancu vor avea de parcurs 13 probe cu o lungime de 211,66 km în condiții de vreme schimbătoare și la diferențe mari de altitudine de la o probă la alta sau chiar de la startul și sosirea fiecărei probe.

“Vom concura și anul acesta cu un model Renault Clio R3T, pregătit însă de echipa Gima Autosport din Italia și care vine cu ultima specificație tehnică oferită de Renault Sport în ceea ce privește suspensia și sistemul de frânare. Sunt sigur că ne vom adapta rapid la noua mașină și la solicitările din această etapă”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului.

Ediția a 54-a a Rallye Antibes a început vineri, 17 mai, cu startul festiv programat la ora 19:00, ora României. Sâmbătă, 18 mai, startul pe prima probă specială se va da la ora 09:10, iar dumincă, 19 mai, de la ora 08:00. Sosirea și festivitatea de premiere este programată la ora 17:15 (ora României).

“În plan personal nu mă aflu în cea mai fericită perioadă a vieții mele, dar dorința soției mele a fost să continui și să nu renunț niciodată la pasiunea mea pentru motorsport, așa că voi face tot ce este posibil pentru a obține un podium pe care să i-l dedic. Sunt lucruri pe care nu le mai pot face pentru Maria, dar rămân nenumărate pe care le pot face în amintirea ei, cu atât mai mult cu cât ne-am cunoscut la un raliu, iar în toți cei peste 14 ani m-a susținut necondiționat, mai ales în momentele dificile prin care am trecut uneori în acest sport”, a mai adăugat Alex Filip.

Echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu este susținut și de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin, ALD Automotive și de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Polar prin Living Well, Hotel Hilton Sibiu și Automobil Clubul Român.

Citeste si...

Zarooq Motors Sand Racer - Noul rege al deșertului
VIDEO: Goodyear Eagle-360 prefigurează roata sferică pentru 2035?

Lasa un comentariu:

Comentarii