Advertisement
STIRI — octombrie 27, 2016 at 1:35 pm

Skoda Octavia primește un facelift important

by

Skoda Octavia, cel mai bine vândut model al producătorului ceh, a primit recent un facelift însoțit și de câteva îmbunătățiri aduse funcționalității, conectivității și sistemelor de asistență.

Reintrodus în anul 1996, modelul Skoda Octavia a fost alegerea perfectă pentru peste cinci milioane de șoferi aflați în căutarea unei mașini compacte, funcționale și cu un raport calitate/preț imbatabil. La sfârșitul lui 2016, Skoda Octavia primește un upgrade pentru a ține pasul cu modelele concurente, dar și pentru a demonstra că pozița Skoda este una importantă pe toate continentele.

Probabil că cele mai importante modificări sunt cele care țin de design, iar aici nu putem să nu remarcăm noile blocuri optice față, „împărțite în două”, care automat de duc cu gândul către generația precedentă a lui Mercedes-Benz Clasa E. Totuși, formele sunt diferite și, deși în primele imagini cu noul model, design pare puțin ciudat, blocurile optice oferă un caracter aparte și o identitate clară pentru Skoda Octavia. În plus, opțional, blocurile optice pot beneficia de faruri cu tehnologie full-LED. Spațiul interior rămâne în continuare un etalon în segmentul compact, atât varianta sedan, cât și cea „break” oferind 73 de milimetri ca spațiu pentru picioare pe locurile din spate. Volumul portbagajului măsoară 590 de litri pentru sedan și 610 litri pentru estate, iar dacă bancheta spate este rabatată, acest volum crește la 1.580 de litri, respectiv 1.740 de litri.

Skoda Octavia

În interior, Skoda Octavia va beneficia de noile sisteme de infotainment. Configurabil în patru variante distincte – Swing, Bolero, Amundsen și Columbus -, ultimele două având și sisteme de navigație, noul sistem de infotainment se bucură de un ecran tactil, indiferent de configurația aleasă. Sistemul de top, Columbus, are un display tactil de 9,2 inch, precum și un hotspot WLAN, dar și posibilitatea echipării cu un SIM pentru o conexiune ultra-rapidă la internet. În plus, la nivelul conectivității, sistemul Skoda Connect este împărțit între infotainment Onlie și CareConnect, acesta din urmă fiind disponibil în standard pentru aproape toate versiunile de echipare. Îmbunătățirile continuă și în cazul sistemelor de asistență, acolo unde „Trailer Assistant” va prelua controlul direcție atunci când tractezi ceva și mergi cu spatele. Mai mult, sistemul de asistență la parcare a primit un upgrade, iar datorită unui radar montat în spate, sistemele Blind Spot Dedection și Rear Traffic Alert înlesnesc manvrele de schimbare a benzii de circulație sau ieșirea cu spatele dintr-un loc de parcare. „Simply Clever” duce lucrurile și mai departe atunci când vine vorba despre caracterul practic, astfel că noua Skoda Octavia va avea măsuțe pliabile pe spătarul scaunelor din față, volan încălzit, precum și cheie configurabil, fapt ce va permite mai multor urilizatori să-și salveze propriile setări ale mașinii.

Skoda Octavia

Motorizările vor fi nouă la număr – cinci TSI și patru TDI -, cu cilindree de la 1,0 până la 2,0 litri și cu puteri cuprinse între 84 și 184 de cai-putere, iar transmisiile automate DSG cu șase sau șapte trepte vor fi disponibile pentru aproape toate motorizările. În plus, motorizările 1.8 TSI și 2.0 TDI vor putea fi configurate și cu sistemul de tracțiune integrală, iar prin intermediul sistemului Dynamic Chassis Control, șoferul va putea configura direcția și amortizoarele alegând între modurile Comfort, Normal sau Sport. Noua Skoda Octavia va fi lansată la finalul anului 2016, iar vânzările vor demara în prima parte a anului 2017.

Citește și testul nostru cu Skoda Octavia Combi RS:

_SSD4596_14mic

Citeste si...

Aston Martin Lagonda Taraf - disponibil acum și în Europa
Mercedes-AMG GLE 450 4MATIC își face debutul oficial

Lasa un comentariu:

Comentarii