Advertisement
STIRI — mai 15, 2017 at 10:54 am

Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit – Sportivitate mai extrovertită

by

Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit va fi expus la Buenos Aires Motorshow, eveniment care are loc între 10 și 20 iunie 2017, drept o ediție limitată a hot hatch-ului disponibil doar în America Latină.

Renault_91028_global_en

Renault Sandero R.S. 2.0 este un fruct din care europenii nu pot gusta. Este rodul fanteziei inginerilor Renault Sport și a fost creat special pentru piața din America Latină. Renault Sandero R.S. 2.0 este disponibil în Argentina din 2016, iar asamblarea sa are loc la uzina din Curitiba. Acum, cu implicarea Renault Design Latin America și Renault Technocentre America, a fost creată ediția limitată Racing Spirit, care redă într-un mod și mai extrovertit caracterul sportiv al hatchback-ului.
Veleitățile dinamice sunt datorate motorului de 2 litri cu 4 cilindri, cutiei de viteze manuală cu 6 trepte, ESP-ului care are reglaj sport, ca și suspensiile și direcția electro-hidraulică (opune mai multă rezistență odată cu creșterea vitezei), precum și sistemului de frânare cu discuri la toate cele 4 roți. Prin simpla apăsare a unui buton inscripționat R.S., șoferul poate alege unul dintre cele 3 moduri de rulare: Standard, Sport și Sport +. În cel Sport tonul evacuarii devine mai grav, iar răspunsul motorului este mai prompt. În Sport + sistemul de control al stabilității și tracțiunii este decuplat, pentru o experiență de condus cât mai exaltantă.

Aceste specificații ajută la exploatarea cât mai bună a resurselor motorului, care dezvoltă 145 CP când este alimentat cu benzină și 150 CP când primește etanol. Atunci când se folosește benzină, accelerația 0-100 km/h se face în 8,4 secunde și se ajunge la o viteză maximă de 200 km/h. Etanolul îmbunătățește performanțele: 0-100 km/h în 8 secunde și 202 km/h.

Ediția Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit adaugă elemente care fac și mai evident statutul de hot hatch al acestui model. La exterior se remarcă jantele de 17 inch încălțate cu anvelope Michelin PS4, etrierele vopsite în roșu, lamela roșie în stilul celei din F1 care ornează spoilerul frontal, difuzorul din spoilerul posterior și dungile Racing Spirit care traversează părțile laterale ale caroseriei. În habitaclu, lângă levierul transmisiei, se află o plăcuță gravată cu numărul exemplarului din această ediție limitată. Apoi, ca și la exterior tema cromatică este dată de fundalul negru stilizat cu detalii de culoare roșie. Contururile ceasurilor de bord și ale gurilor de ventilație, cusăturile și dungile de pe scaune sunt roșii. Iar pe planșa de bord și pe mânerele din portiere sunt elemente din plastic negru lucios.
Toate aceste detalii ni-l readuc în prim plan pe Renault Sandero R.S. 2.0 Racing Spirit, primul model RS construit în afara Europei.

Citeste si...

Jaguar va concura în Formula E
AM-RB 001 – Hypercar-ul creat de Aston Martin și Red Bull Racing va avea performanțe de Formula 1

Lasa un comentariu:

Comentarii