Advertisement
Lifestyle, STIRI — martie 11, 2016 at 4:55 pm

Parmigiani Fleurier PF-Bugatti 390 Concept – Ceasul dedicat lui Bugatti Chiron

by

Parmigiani Fleurier PF-Bugatti 390 Concept este primul ceas asociat oficial cu Bugatti Chiron și propune soluții tehnice avangardiste, inspirate de noul model supersport.

low_bugatti_2_0

Din seria de colaborări între elitele industriei auto și ale orologeriei pe care vi le-am prezentat nu a lipsit parteneriatul dintre marca Bugatti și Parmigiani Fleurier, care din 2004 a avut drept rezultat unele dintre cele mai elaborate și exclusiviste ceasuri mecanice.

Lansarea lui Bugatti Chiron la Salonul Auto de la Geneva a fost însoțită și de prezentarea unui ceas dedicat acestui hyper-car de 1.500 CP. Parmigiani Fleurier a dezvăluit ceasul PF-Bugatti 390 Concept, care etalează soluții tehnice pe măsura standardului avansat care caracterizează modelul Chiron. După cum indică și numele, ceasul are momentan statut de concept, acesta propunând interpretări mecanice ale unor soluții tehnice regăsite și la Bugatti Chiron.

high_pf390_1_cmjn

Mecanismul proiectat de Parmigiani Fleurier se distinge prin faptul că este împărțit pe două planuri: calibrul cilindric și mecanismul de indicare orizontală a orei și minutului.

Calibrul cilindric are două barileturi, soluție inspirată de faptul că Bugatti Chiron are 2 rezervoare de combustibil. Aceste barileturi dispuse în serie găzduiesc resorturile (arcurile lamelare motoare) care generează energia ceasului. Calibrul se remarcă și prin transmisia planetară și tourbillon-ul care reglează funcționarea și precizia mecanismului de 4 Hz. În buna tradiție a manufacturii rafinate pentru care este recunoscut Parmigiani Fleurier, barileturile sunt gravate cu semnătura lui Louis Chiron, pilotul al cărui nume îl poartă noul supercar.

Chiar dacă este vorba despre un ceas în stadiu de prototip, Parmigiani Fleurier PF-Bugatti 390 Concept prefigurează soluțiile elaborate ale ceasurilor mecanice dedicate lui Chiron.

Citeste si...

VIDEO: Ford Mustang facelift – Modernizare tehnologică
Ares Project Panther – Un viitor clasic, stilizat de un designer român

Lasa un comentariu:

Comentarii