Advertisement
STIRI — decembrie 9, 2021 at 10:11 am

Noul Mercedes-Benz eVito Furgon a primit o baterie a cărei capacitate a crescut cu 70%

by

21C0745_002_lr

Propulsia electrică a noii generații Mercedes-Benz eVito Furgon a fost complet actualizată pentru a oferi și mai multă eficiență. De asemenea, utilitara germană a primit o baterie nouă, cu o capacitate utilizabilă de 60 kWh. Aceste optimizări sunt disponibile de la începutul lunii decembrie inclusiv în România.

Capacitatea bateriei cu 70% mai mare comparativ cu varianta eVito Furgon lansată în 2018 asigură o autonomie de 242-314 kilometri (WLTP), ceea ce reprezintă un avantaj esențial în segmentul transportului comercial de mărfuri. De asemenea, în acest domeniu de activitate timpul este foarte prețios. Din acest motiv noul Mercedes-Benz eVito Furgon aduce și beneficiul unui sistem de încărcare versatil, care permite timpi de alimentare cât mai scurți. Încărcarea rapidă de la sursă de curent continuu se face standard cu maximum 50 kW sau opțional cu până la 80 kW. Drept urmare, încărcarea bateriei de la 10 la 80% din capacitatea sa durează aproximativ 50 de minute (sau opțional 35 de minute).
Mai mult de atât, Mercedes-Benz eVito Furgon este echipat și cu un încărcător răcit cu apă compatibil cu sursele de curent alternativ de maximum 11 kW. Cu alte cuvinte, Mercedes-Benz eVito Furgon poate fi încărcat și în locații comerciale, în depozite sau la stațiile publice de încărcare. Așadar, timpi de încărcare sau descărcare a utilitarei pot fi folosiți și pentru încărcarea bateriei, acolo unde este posibilă cuplarea la o sursă de curent.

21C0745_001_lr

Totodată, eficiența noului Mercedes-Benz eVito Furgon este susținută și de faptul că dispune de un sistem de încărcare a bateriei în mers. Mai exact, sistemul de frânare regenerativă încarcă bateria în timpul decelerărilor. Așadar, traficul de tip stop&go din oraș este folosit și pentru recuperarea energiei. Folosind padelele din spatele volanului, șoferul selectează unul dintre cele trei programe de funcționare a sistemului de frânare regenerativă. Astfel, șoferul alege eficiența reîncărcării și intensitatea decelerării automate. Iar în acest fel se favorizează și condusul cu o singură pedală, ceea ce oferă un plus de confort. În acest sens modul D Auto oferă echilibrul între eficiență și confort.
Toate aceste avantaje transformă recomandă noul Mercedes-Benz eVito Furgon drept o alegere eficientă nu doar pentru mediul urban, ci și pentru zonele rurale, după cum Klaus Rehkugler, Vicepreședinte Vânzări și Marketing Mercedes-Benz Vans:

„Sunt încântat că, prin intermediul noului Mercedes-Benz eVito Furgon, deschidem mobilitatea electrică comercială pentru și mai multe cazuri de utilizare și, datorită autonomiei mai mari, oferim, de asemenea, o soluție pentru zonele suburbane și rurale. (…) Analizând specificațiile sale privind echipamentele, ratele de leasing atractive și subvențiile publice disponibile, eVito este la egalitate cu un Vito cu propulsie convențională în ceea ce privește TCO (costul total de operare) în multe cazuri de utilizare. Acesta este un aspect important, în special pentru firmele care se concentrează pe comerț și artizanat sau pentru managerii de flote și, încă o dată, evidențiază faptul că mobilitatea electrică este acum potrivită pentru utilizarea de zi cu zi.”

Propulsia electrică reprezintă un argument în favoarea lui Mercedes-Benz eVito Furgon nu doar prin autonomie, versatilitate și faptul că rulează fără emisii nocive. Ci și prin faptul că permite folosirea cât mai eficientă a spațiului pentru transportul de marfă. Mulțumită plasării bateriei sub podeaua autovehiculului, interiorul este complet disponibil și oferă un volum de încărcare generos, de până la 6,6 m³.
De asemenea, clienții pot alege între două variante de lungime pentru caroseria lui Mercedes-Benz eVito Furgon. Sunt propuse modelul standard cu lungime de 5.140 de milimetri și versiunea extra-lungă, care măsoară 5.370 de milimetri.

21C0745_004_lr

Ca în cazul oricărui automobil utilitar, șoferul va petrece mult timp la volanul lui Mercedes-Benz eVito Furgon, prin natura activității de transport. Însă noul eVito Furgon impune standarde elevate în acest segment de piață, prin dotările care fac experiența de la volan confortabilă și sigură.
Asemeni modelului eVito Tourer, varianta Furgon are în echiparea standard scaune încălzite pentru șofer, volan multifuncțional, computer de bord și sistem de încărcare cu până la 50 kW. Numeroase sunt și sistemele standard pentru siguranță și asistență a condusului. Lista include Active Brake Assist, ATTENTION ASSIST și Headlight Assist. Nu în ultimul putem menționa ca dotare standard și jantele de 17 inch, care completează aspectul modern al lui Mercedes-Benz eVito Furgon.

eVito

Citeste si...

Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto – cronometrul legendelor motorizate
Cefin Trucks vizează dublarea cotei de piață Ford Trucks în segmentul autotractoarelor

Lasa un comentariu:

Comentarii