Advertisement
RETRO, STIRI — martie 1, 2016 at 9:16 am

Morgan EV3: retroelectric nu mai e doar un concept

by

Morgan EV3 este cea mai nouă jucărie a producătorului britanic și nu face altceva decât să-și păstreze un loc în garajul nostru de vis. Arată exact așa cum trebuie să arate o jucărie pentru bărbați, promite să fie extrem de distractiv și, mai ales, are o personalitate atât de plină încât mai că-ți vine să o scoți la cină romantică.

Zvonurile conform cărora Morgan se pregăteșe de o hibridizare completă a gamei până în 2020 devin mult mai credibile odată cu prezentarea noului Morgan EV3. Iar partea bună a acestui lucru este că așa producătrul acesta care ne-a fascinat ani la rândul are șansa de a se menține pe piață și de a-și continua abordarea complet diferite care ne place atât de mult. O abordare pe care o vedem la lucru din plin prin noua jucărie cu trei roți.

Morgan EV3

Faptul că cineva dorește să ne ofere o lume motorizată electrică, dar unde experiența în sine să fie cât mai frumoasă nu e o idee nouă. Însă Morgan EV3 atacă problema din cu totul alt unghi. Construcție manulă, fără roboți și lucruri fără suflet, calitate excepețională și multă distracție, într-o caroserie atât de frumoasă încât Bugatti Chiron pare o copilărie. Morgan EV3, în stadiul în care a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva este o versiune de pre-producție a unui vehicul care va duce tradiția britanică a producătorilor auto într-o nouă era.

Morgan EV3

Pe scurt, Morgan EV3 este un vehicul nebun, cu trei roți, care cântărește 500 de kilograme, este complet electric, promite o autonomie de 240 kilometri și o viteză maximă ce depășește 145 km/h. Sufletul lui Morgan EV3 este „capsulat” în șasiul tubular și vine sub forma unei baterii de 20 kWh care alimentează un motor electric răcit cu apă. Puterea motorului electric este de 46 kW, echivalent cu aproape 63 de cai-putere. În aceste condiții, Morgan EV3 accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 9,0 secunde. Mai mult, noul EV3 este primul model Morgan care folosește în construcția sa panouri din fibră de carbon pentru capotă, protecțiile laterale și cele din partea superioară, în timp ce restul elementelor sunt construite din aluminiu.

Morgan EV3

Morgan EV3 va intra în producția de serie în ultimul trimestru din 2016 și va avea un preț comparabil cu cel al modelului 3 Wheeler. Ce e și mai important este faptul că lansarea acestui nou model coincide cu un ajutor guvernamental în valoare de 6 milioane de lire sterline pentru micul producător britanic.

Citeste si...

Seat Ateca – Informații oficiale detaliate despre primul SUV Seat
A patra generație Hyundai Santa Fe – Atracție rațională și emoțională

Lasa un comentariu:

Comentarii