Advertisement
STIRI — februarie 1, 2019 at 11:00 am

California Dreaming: Volkswagen readuce buggy-ul la viață cu ajutorul propulsiei electrice

by

Cu ocazia salonului auto de la Geneva, care se va desfășura între și martie 2019, Volkswagen va dezvălui un buggy electric în stilul celor și-au câștigat faima în special în SUA. Cu asemenea propulsie, noul vehicul recreațional va fi perfect pentru California, unde normele de poluare sunt foarte stricte iar piața vehiculelor electrice este în expansiune accelerată.

Volkswagen Showcar Geneva

În anii ’60 – ’70, buggy-urile făceau parte din peisajul de pe plajele de nisip din California. Și cele mai emblematice au fost acelea create pe șasiul clasicului Volkswagen Beetle. Revenind în zilele noastre, constructorul german a creat platforma modulabilă MEB, dedicată familiei sale de modele pur electrice care va fi lansată pe parcursul următorilor ani. Pentru a demonstra versatilitatea acestei platforme, Volkswagen va readuce la viață buggy-urile.

Pentru Volkswagen costurile platformei vor fi eficiente, fiindcă MEB va sta la baza unei familii mari de modele ce se vor vinde la nivel mondial în volume uriașe. Astfel, Volkswagen are libertatea de a cu ajutorul MEB diverse modele de nișă, menite să servească măcar drept vectori de imagine pentru brand.

De altfel, de clasicul Bettle se leagă o istorie întreagă de vehicule recreaționale sau modele cu diverse tipuri de caroserii atipice. A existat desigur Beetle cabriolet, dar și caroserii făcute de companii precum Hebmüller sau Rometsch. Iar buggy-urile create de Meyers Manx s-au distins în mod special.

Noul vehicul recreațional denumit e-buggy va respecta trăsăturile buggy-ului original. Astfel, nu va avea un plafon fix sau portiere convenționale. Iar roțile cu anvelope pentru off-road vor fi la vedere sub aripile evazate cu decupaj amplu. Este inconfundabil acest look!

Citeste si...

VIDEO: Opel Zafira – Evoluție prin stil, conectivitate și sisteme de siguranță
VIDEO: Noul Audi A6 – „Dragă, am micșorat A8-ul!”

Lasa un comentariu:

Comentarii