Advertisement
STIRI — iunie 27, 2014 at 9:39 am

Bentley Continental GT3-R

by

21908Cu doar 300 de unități ce vor fi produse, GT3-R se anunță a fi una dintre cele mai rare și mai dinamice modele din familia britanicilor din Crewe. Inspirat din modelul Continental GT3 – câștigător al cursei de anduranță Blancpain desfășurată pe circuitul din Silverstone -, GT3-R are toate premisele să devină o mașină de colecție.
Inginerii de la Bentley s-au jucat puțin cu motorul mașinii de curse, astfel că GT3-R va avea sub capotă un propulsor V8, twin-turbo, de 4,0 litri. Puterea maximă, de 572 de cai-putere va fi disponibilă la 6.000 de rotații pe minut, iar cuplul maxim, de 700 Nm se dezlănțuie încă de la 1.700 de rotații pe minut. Toată această putere imensă este transmisă către sistemul de tracțiune integrală prin intermediul unei transmisii autoamte ZF, cu opt rapoarte.

Ținând cont de toate acestea, dar și de reducerea greutății cu 100 de kilograme și de etajarea mai scurtă a transmisiei, Bentley Continental GT3-R accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde. În plus, pentru ca GT3-R să se ridice la nivelul mașinii de curse, șasiul a fost regândit pentru a oferi un comportament orientat către sportivitate. Amortizoarele pneumatice sunt preluate de la Continental V8 S, în timp ce jantele de 21 de inch sunt încălțate de anvelope Pirelli.

Frânarea, așa cum era de așteptat, se face folosind discuri de frână dintr-un compozit special – Carbon Silicon Carbide – cu diametrul de 420 milimetri pe față, vopsite într-un verde țipător, și de 356 de milimetri pentru puntea spate. Bentley ne spune că acest sistem de frânare este capabil să absoarbă o energie de 10 megajouli, energie ce ar putea susține o casă întreagă timp de șase ore.

Pe de altă parte, pentru că vorbim totuși de Bentley, luxul și rafinamentul sunt la ele acasă. Tapițeria, din piele Beluga și finisată cu Alcantara, arată excepțional, iar micile detalii nu fac decât să te uimească. Volanul și selectorul de viteze sunt îmbrăcate manual în aceeași piele, iar consola centrală și panourile laterale sunt, de asemenea, finisate manual și acoperite cu fibră de carbon.

Nu există încă informații precise despre preț, dar Bentley ne anunță că servisarea va fi gratuită timp de patru ani.

Citeste si...

Opel GT - Conceptul care reaprinde speranța pentru un nou coupe de serie
Hot hatch BMW M Performance pentru Ianis Hagi

Lasa un comentariu:

Comentarii