Advertisement
STIRI — ianuarie 30, 2017 at 3:35 pm

Audi Q5 vs Mercedes-Benz GLC: SUV-uri compacte cu pretenții

by

Audi Q5 vs Mercedes-Benz GLC este un comparativ foto care pune față-n față două dintre cele mai noi modele din segmentul SUV-urilor compacte premium.

Comparativul foto „Audi Q5 vs Mercedes-Benz GLC” analizează motorizarea diesel de bază pentru fiecare dintre cele două modele, ambele fiind echipate în standard cu sisteme de tracțiune integrală și transmisii automate. În teorie, în acest comparativ și-ar fi găsit locul foarte bine atât BMW X3, cât și Volvo XC60, însă ambele modele sunt de multă vreme pe piață și acum sunt în așteptarea noilor generații.

Audi Q5 vs Mercedes-Benz GLC

Audi Q5 vs Mercedes-Benz GLC: performanțe dinamice

Așa cum spuneam, pentru ambele modele am luat în calcul motorizările diesel de bază, sisteme de tracțiune integrală și transmisii automate. Noul Audi Q5 2.0 TDI quattro livrează, în versiunea de bază, 163 de cai-putere și 400 Nm, dintr-un motor de 2,0 litri. Sprintul 0-100 km/h durează 8,9 secunde, viteza maximă este 211 km/h, în timp ce consumul mediu variază între 4,9 și 5,2 l/100 km. De cealaltă parte, Mercedes-Benz GLC vine echipat cu un motor de 2,2 litri, a cărui putere maximă este de 170 CP și care dezvoltă tot 400 Nm. Totuși, GLC 220 d 4MATIC accelerează de la 0 la 100 km/h mai repede decât Q5 2.0 TDI quattro 163 CP cu peste jumătate de secundă, astfel că oprește cronometrul la 8,3 secunde. Viteza maximă pentru GLC este 210 km/h, iar consumul variază între 5,0 și 5,5 l/100 km.

Audi Q5 vs Mercedes-Benz GLC

Așa cum era de așteptat, diferențele între performanțele dinamice nu sunt foarte mari, însă GLC 220 d 4MATIC are un avantaj destul de măricel în cazul sprintului 0-100 km/h. Diferența ar putea fi dată de transmisiile celor două modele, pentru că în timp ce noul Q5 are un S tronic cu șapte trepte, Mercedes-Benz GLC vine la pachet cu transmisia 9G-TRONIC cu nouă rapoarte. Datele tehnice de pe hârtie îi dau câștig de cauză GLC-ului.

Audi Q5 vs Mercedes-Benz GLC: prețuri

Știm deja că marii producători premium își fixează prețurile unul în funcție de celălalt, astfel că diferențele în acest caz sunt minime. Cu un preț de listă ce pornește de la 45.664 euro, cu TVA inclus, Audi Q5 2.0 TDI quattro (163 CP) este mai scump cu 474 de euro decât Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC. Acesta din urmă pornește de la 45.190 de euro, cu TVA. Ce putem spune este faptul că ambele modele vin destul de bine echipate cu dotarea standard, astfel că orice altceva ți-ai dori în plus și se află pe lista de opționale poate fi considerat un mic moft. Pentru a vedea care e lista de dotări standard oferită de noul Audi Q5 poți arunca un ochi aici. Pentru că diferența de preț este atât de mică, e greu să iei o decizie bazându-te doar pe acest aspect.

Audi Q5 vs Mercedes-Benz GLC

Audi Q5 vs Mercedes-Benz GLC: concluzie

Atât noul Audi Q5, cât și Mercedes-Benz GLC sunt două dintre SUV-urile compacte premium care acaparează atenția celor aflați în cautarea unui model din acest segment. Fiecare dintre ele se laudă cu motorizări eficiente și cu un alai întreg de sisteme de asistență. Din punctul nostru de vedere e imposibil să iei o decizie fără să conduci ambele modele și fără să hotărăști care te reprezintă mai bine. Tu ce ai alege?

Citeste si...

Ford Kuga se înnoiește cu dotări de siguranță și conectivitate
VIDEO: Nissan 370Zki – Iarna poate fi ca vara

Lasa un comentariu:

Comentarii