Advertisement
RETRO — noiembrie 27, 2013 at 7:54 pm

Porsche 911 implineste 50 de ani

by

P13_0026_a5_rgb Privind cele doua generatii, prima si cea mai noua, diferentele sunt majore. Dar trecand prin istoria modelului, privind fiecare generatie in parte, continuitatea si evolutia sunt evidente. iar acest lucru face parte din magia supercar-ului german.

Cand vine vorba despre masini de vis, 911-le are un loc aparte, bine definit in mintea mea. Mi se pare masina perfecta pentru copilul din mine, mi se pare ca m-as putea distra atat de bine la volanul ei, incat orice alt supercar paleste in fata lui Porsche 911. De ce e asa nu stiu sa-ti spun. E strict subiectiva parerea, la fel cum pentru tine masina de vis e un Ferrari. sau un Lamborghini. sau poate un Mustang. Ei bine, pentru mine e 911. si acum, cand legenda implineste 50 de ani, simteam nevoia sa scriu ceva despre ea. Nu am sa-ti arunc aici date tehnice sau ani de fabricatie sau volume de vanzari, pentru ca, pana la urma, nu despre asta e vorba.
911 e pasiune, ambitie, viteza. si asa a fost dintotdeauna. si probabil ca asa va fi peste inca 50 de ani. Da, Porsche a scos pe piata si un sUV, si o limuzina, ambele cu optiuni diesel, dar asta e de inteles. Performanta cere sacrificii si, pentru ca 911 sa ramana in viata, era, probabil, nevoie de vanzari. Dar asta nu conteaza.


aici e vorba despre Porsche 911. Despre masina care a avut nevoie de 50 de ani si sapte generatii pentru a ajunge de la 130 de cai-putere si 210 km/h la 475 de cai‑putere si 315 km/h. Un supercar adaptat perfect fiecarei epoci prin care a trecut si care a reusit, in timp, sa se desavarseasca. Cu pasi mici si in materie de design – pentru ca stim cu totii glumele despre 911-le care arata mereu la fel – dar si in materie de tehnologie, 911 va ramane mult timp de acum incolo masina mea de vis. Pentru ca, dincolo de toate, ori de cate ori ajung pe un site cu anunturi auto, se intampla, fara sa vreau, sa ajung sa caut, prin Germania, Olanda sau Belgia, cate un 911 mai vechi, in stare nu tocmai buna. as vrea sa il iau, sa-l „vindec“ si sa-l fac al meu.

Citeste si...

Dunlop Sport Classic – Noua anvelopă dedicată mașinilor din anii '50-'70
Întâlnire între tradiţie şi viitor la Concursul de Eleganţă Sinaia 2018

Lasa un comentariu:

Comentarii