Advertisement
TEST-DRIVE — martie 28, 2013 at 1:28 pm

Viraje și castele

by

SSD_0823Când mă gândesc la mașini premium, gândurile îmi zboară imediat în Germania, iar când mă gândesc la mașini premium compacte care combină fără echivoc un nivel ridicat de confort cu reale valențe sportive, mă gândesc de fapt la A3.

Ne propunem să evadăm pentru scurtă vreme din aglomerația Bucureștiului. Cum? Vizitând castelele și cetățile de pe Valea Prahovei și din zona Brașovului cu noul A3 Sportback.

Modelul din test este echipat cu propulsorul diesel de 2,0 litri, care se potrivește perfect compactei germane deoarece reușește să armonizeze consumul și performanțele. În combinație cu transmisia manuală cu șase rapoarte, motorul de 150 CP este destul de potent pentru o depășire sigură și suficient de econom pentru a nu sesiza fluctuațiile de preț ale carburanților. Audi A3 este impresionant de rafinat chiar și la viteze de autostradă, iar interiorul elegant și construit din materiale de cea mai bună calitate răsfață gusturile celor mai exigenți clienți. Sistemul MMI este intuitiv și ușor de folosit, aproape toate funcțiile mașinii pot fi accesate direct de pe volan, iar lista lungă de opționale va mulțumi pasionații de tehnologie.

Odată ajunși la castelul Peleș, lași tehnologia high tech oferită de A3 pentru a vizita unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România. La o aruncătură de băț de reședința de vară a regilor României se află castelul Cantacuzino din Bușteni. Aici te poți relaxa la restaurantul castelului sau la terasa ce îți asigură o priveliște superbă asupra munților Bucegi.

De la Cantacuzino pornim spre cetatea Râșnov și spre castelul Bran pe un drum care pune la încercare agilitatea și manevrabilitatea noului A3 Sportback. Setările suspensiei țin ruliul sub control, iar direcția comunicativă și bine ponderată este ușoară la viteze mici, dar se întărește pe măsură ce accelerezi pentru o manevrabilitate superioară. În plus, în funcție de necesități, sistemul Audi Drive Select îți permite să alegi unul din modurile Confort, Auto, Dynamic, Individual sau Efficiency.

Drumul de la Bran la Brașov nu este fără cusur, dar A3 Sportback oferă un nivel decent de confort chiar dacă suspensia este orientată mai degrabă spre sportivitate. Cum intri în Brașov, dimensiunile compacte își dovedesc utilitatea pe străduțele înguste care duc către Cetatea Brașovului. Menționată într-un document abia în 1434, Cetatea Brașovului este și ultimul obiectiv vizitat de noi. Dar nu și singura atracție din orașul Brașov •

Citeste si...

Test Drive: Audi A5 Coupe - A new dawn
Test Alfa Romeo Giulia: mai puțină emoție, mai multă rațiune

Lasa un comentariu:

Comentarii