Advertisement
TEST-DRIVE — decembrie 23, 2022 at 12:51 am

[VIDEO] Test Drive Škoda KAROQ – De Crăciun, fii mai Škoda!

by

Škoda KAROQ

A rămas Škoda o marcă cinstită, care nu dezamăgește la niciun capitol sau și-a depășit condiția și este ceva mai mult? Am luat la test o Škoda KAROQ în cea mai populară versiune a ei pentru a trage o concluzie.
Text: Mihai Alexandrescu

Škoda, o mașină cinstită!

Majoritatea producătorilor auto încearcă să apeleze la orgoliul nostru atunci când vor să ne vândă o mașină. Cumva, toate studiile lor pe la facultățile de marketing, economie, design, inginerie, duc la concluzia că mașinile trebuie să acceseze acea parte a omului care ține de ego. Ego-ul ăsta, din câte știm noi de la bunici, e mai mult un păcălici, un mincinos, ceva care încearcă să ne țină departe de cine suntem cu adevărat și să ne abată de la drumul cel drept către o închipuire a noastră. Astăzi, lumea e plină de oameni închipuiți,  de oameni care poartă o mască pentru a se adapta societății și pentru a se face acceptați de ceilalți. Supraviețuirea a trecut de la a procura hrană și adăpost, la a procura influență pe rețelele de socializare.

Acolo, pe rețelele de socializare, putem să proiectăm despre noi fix ceea ce ne dictează ego-ul. Este locul unde e mai bine să fii fals decât adevărat și locul unde se mută și păpușarii marketingului. Škoda este o marcă care nu a rămas indiferentă mișcării de socializare prin nesocializare, dar a reușit să țină lucrurile în frâu și să stabilească o linie clară între real și virtual. Mașinile lor sunt încă cinstite, corecte, realiste.

Škoda KAROQ

Și ego-ul meu ce mănâncă?

În primul rând, dă-l încolo de ego, măcar în perioada asta a anului. Fă o schimbare și uită-te puțin la tine. Află lucrurile care contează cu adevărat pentru tine și pentru cei din jurul tău, apoi caută să schimbi ceva în direcția aia. Așa par să gândească oamenii de la Škoda care au construit fiecare mașină a lor cu gândul nu doar la cel care o conduce, ci și la cei care-i sunt alături.

Škoda KAROQ

Škoda KAROQ este al treilea model al mărcii ca număr de vânzări, o mașină prezentă în 60 de țări și care s-a vândut în jumătate de milion de exemplare începând cu 2017. Este o mașină importantă care, deși nu te face să te crezi important, pune lucrurile cu adevărat importante pe primul loc. Care sunt acelea? Pentru fiecare dintre noi, prioritățile pot fi puțin diferite. Škoda a pus accent pe a-ți oferi lucruri de care aveai nevoie și la care nu te-ai gândit, probabil din cauza ego-ului care îți șoptea în ureche: V8, jante lucioase, ochelari de soare, gleznuțe și mocasini, mușchi tatuați tribal, cotul pe geam, trabucul între dinți… Like, share& follow, please…

Škoda KAROQ

Toate Škodele fac o treabă extraordinară de a lua decizii în locul ego-ului tău. Vrei să arunci țigara pe geam? Ia mai bine de la Skoda un coșuleț de gunoi în buzunarul ușii pentru a te răzgândi. Vrei să-ți lași copilul la școală și să blochezi rezidenții de acolo până-l duci de mânuță până sub fusta doamnei profesoare? Ia de la Škoda un suport pentru bilețelul de scuze unde poți să lași un număr de telefon. Cumva, cei de la Škoda încearcă să te denesimțească prin soluțiile lor care, atenție, se numesc Simply Clever – adică te transformă dintr-un nesimțit într-un băiat deștept.

Škoda KAROQ

Precum am promis, așa și livrăm

Pe lângă faptul că este important să nu-i deranjezi pe cei din afara mașinii tale, la fel de important pentru Škoda este să-i mulțumești pe cei care călătoresc cu tine în mașină. În toate Škodele vei simți că ai mai multe opțiuni de a-ți configura spațiul și timpul decât te-ai fi așteptat, un confort de clasă superioară și materiale care, deși nu sunt premium, sunt uniform răspândite pentru a nu crea o diferență tactilă și vizuală foarte mare. Vei găsi materiale de calitate și în locurile mai puțin vizibile și vei ști că sunt de calitate pentru că nu miros a magazin de ligheane de plastic.

Iar spațiile de depozitare din Škoda KAROQ sunt gândite pentru toată lumea, scaunele nu sunt prezidențiale dar excelente pentru clasa asta și nivelul de preț, iar ținuta de drum peste așteptări pentru o mașină care nu poartă o emblemă premium. E moale fără să fie bărcuță, alertă fără să fie zbuciumată.

Škoda KAROQ

De ce să alegi configurația Style 1.5 TSI DSG pentru Škoda KAROQ?

Sunt trei versiuni de echipare pentru Škoda KAROQ, iar Style este una intermediară. Cea mai accesibilă este Ambition ( de la 26.178 Euro), iar varianta de top este Sportline (de la 36.344 Euro). Toate versiunile au dotări de serie bogate, dar versiunea Sportline este singura pe care-ți vei putea alege motorul pe benzină 2.0 TSI, de 190 CP, cu tracțiune integrală. Pe versiunea Style poți să alegi pentru tracțiunea integrală doar în combinație cu motorul 2.0 TDI, de 150 CP. Dacă nu ai nevoie de tracțiune integrală în majoritatea timpului și cauți un motor pe benzină economic, dar cu ceva zvâc, atunci atunci 1.5 TSI de 150 CP se poate achita cu brio de cerințe, mai ales dacă e cuplat și la transmisia DSG – cu care se înțelege foarte bine.

Prețul de pornire de 30.500 Euro este semnificativ mai accesibil, iar dacă ești înțelept poți să alegi câteva opțiuni care te pot ajuta să nu te simți inferior față una „full, cu de toate”. În plus, dacă sari prea mult de pragul de 30.000 Euro, deja poți să te gândești la o Škoda KODIAQ (de la 32.662 Euro). Așadar, Škoda KAROQ Style 1.5 TSI atinge acel „punct dulce” în piață care te face să alegi atât cu inima, dar și cu capul. E croită perfect pentru cei mai hotărâți, cei care știu unde să se oprească, nu unde să meargă mai departe.

În concluzie, putem spune despre Škoda KAROQ că e suficient de altruistă pentru a rivaliza cu sania lui Moș Crăciun. Nu transmite false impresii, nu aruncă toate ouăle în aceeași pălărie și nu-ți cere decât să fii mai bun cu tine, dar și cu ceilalți.
Mai jos aveți și testul nostru video cu povață de Crăciun.

În clipul video de mai jos puteți vedea și testul nostru comparativ între versiunile cu motorizări diesel sau cu benzină al SUV-ului Škoda KAROQ.

Citeste si...

Test Drive: Ford EcoSport - Milenialul din Craiova
Test Drive: Range Rover Evoque - Oglinda orașului

Lasa un comentariu:

Comentarii