Advertisement
TEST-DRIVE — octombrie 23, 2016 at 7:43 pm

VIDEO: Test Drive – Dacia Sandero Prestige Easy-R – Pretenții elevate

by

Pretenții elevate

Sandero Prestige Easy-R dotat ne-a dovedit calitățile celui mai înalt nivel de confort oferit vreodată în gama Dacia.  

Text: Alex Buțu ; Foto: Mihai Alexandrescu

Dacia are de mult cetățenie internațională și se vinde anual în peste jumătate de milion de exemplare. Aproape 250.000 au fost comandate în 2015 de clienți din Franța, Spania, Germania și Italia, iar Dacia este lider de piață în România. Succesul este datorat faptului că Dacia ascultă doleanțele clienților. Românii și-au exprimat un of mai vechi și au cerut climatizare automată, în timp ce europenii au ridicat sprânceana mai mult după o transmisie automată. Astfel, Dacia oferă acum cel mai elevat nivel de echipare din istoria sa, numit Prestige, și propune prima sa cutie de viteze pilotată. Nivelul de echipare Prestige a debutat pe modelul Logan, iar acum este disponibil atât pentru Logan MCV, cât și pentru Sandero, model pe care vi-l prezentăm în acest test. Echiparea Prestige include sistemul de climatizare cu reglare automată preluat întocmai de la vărul Renault Clio. În ziua testului, desfășurat în această vară, temperatura de afară a fost ideală pentru a încerca eficiența climatizării. Termometrul din mașină indica 38 de grade Celsius, iar asfaltul radia de căldură. Însă în habitaclul lui Sandero Prestige confortul a rămas nederanjat, deoarece climatizarea automată reglează mai rapid și mai gentil temperatura decât reușește un aer condiționat clasic. Versiunea Prestige preia de la ediția aniversară Logan 10 ani (lansată în 2014) comenzile geamurilor electrice amplasate pe portiere și designul rectangular al gurilor de ventilație din centrul planșei de bord. De asemenea, Prestige include sistemul MediaNav cu ecran tactil, care afișează într-un meniu intuitiv funcții precum cele pentru comandarea sistemului audio, navigației și conexiunii prin bluetooth cu telefonul mobil.  

Modelul testat de noi era dotat și cu pachetul Securite, care contra a 390 de euro adaugă cruise control (regulator și limitator de viteză), senzori pentru asistarea la parcare și volan îmbrăcat în piele. Toate acestea întregesc atmosfera modernă de la bordul lui Sandero Prestige. O altă dotare opțională a mașinii este cotiera de 95 de euro. E cam scumpă, având în vedere cât de simplă este. Și țin minte că aș fi preferat să îmi lipsească atunci când am condus un Logan cu transmisie manuală. Dar în combinație cu transmisia Easy-R i-am găsit utilitatea, fiindcă nu am mai avut nevoie să tot manevrez levierul cutiei de viteze. Easy-R este de fapt o transmisie manuală căreia i-a fost adaptat un sistem de acționare electromagnetic (pilotat de un calculator). Acesta se ocupă de debreiere, schimbarea treptelor și acționarea ambreiajului, astfel că mașina nu mai are pedala de ambreiaj. Nefiind o cutie de viteze automată, îi lipsește și poziția P pentru parcare. Easy-R este oferit în versiune cu 5 trepte pentru motorul pe benzină 0.9 TCe 90, sau cu șase trepte împreună cu dieselul 1.5 dCi 90, pe care l-am testat noi. Principalul avantaj oferit de Easy-R este notabil în traficul congestionat din oraș. Doar ridici piciorul de pe frână și mașina înaintează lent, ceea ce relaxează mersul bară la bară și manevrele de parcare. Transmisia robotizată este completată și de funcția de asistare la pornirea din rampă. Totuși, Easy-R nu schimbă treptele la fel de lin ca o transmisie automată. Zvâcurile pot fi comparate cu cele resimțite în timpul schimbării treptelor cu o cutie de viteze manuală. Dar pentru că nu faci tu schimbările, îți este mai ușor să le resimți. În special în timpul depășirilor ai dori ca Easy-R să efectueze schimbările de treaptă mai prompt sau la alte turații. Și tocmai din acest motiv am apreciat faptul că Easy-R oferă și posibilitatea schimbării vitezelor în mod manual. Diferența este clară, așa că în scurt timp a devenit gest reflex să comut în modul manual atunci când am vrut să mă angajez în depășiri. Așa simți că exploatezi mai bine cei 90 CP și 220 Nm ai motorului diesel de 1,5 litri.

mediu-interior

Sistemul MediaNav cu ecran tactil, care afișează într-un meniu intuitiv funcții precum cele pentru comandarea sistemului audio, navigației și conexiunii prin bluetooth cu telefonul mobil, contribuie la atmosfera modernă de la bordul modelului Sandero.

mediu-gal-img_3145

Cutia de viteze pilotată Easy-R nu are finețea unei transmisii automate, dar este o soluție care oferă confort pentru doar 500 de euro.

Dacia declară un consum mediu de 3,7 l/100 km, motorul beneficiind de sistem Stop & Start și mod de funcționare Eco (decuplabil). Însă în testul nostru, care a cuprins atât traficul aglomerat din București, cât și drumuri naționale, am stabilit o medie care a depășit 5 litri. Într-adevăr, climatizarea automată a avut de lucru, ținând cont de vremea caniculară. Până la urmă, sunt cifre decente. Iar cutia Easy-R este o opțiune care face o treabă bună contra prețului de numai 500 de euro. Desigur, Dacia putea să apeleze la zestrea grupului Renault, de unde putea prelua performanta cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj pe care o utilizează Renault Clio. Transmisia denumită EDC este oferită împreună cu motorizarea diesel dCi 90 (1,5 litri, 90 CP). Un Clio cu această configurație are în România un preț care începe de la 15.050 euro cu TVA. Aceeași versiune de motorizare, dar cu transmisie manuală cu 5 trepte costă 13.100 euro cu TVA. E o diferență prea mare pentru politica de prețuri pe care o practică Dacia. Ca de obicei, Dacia are avantajul unui preț scăzut față de concurență. 

Un Sandero Prestige 1.5 dCi 90 cu transmisie Easy-R costă 12.850 euro cu TVA. Căutând în clasa mică rivali cu propulsoare diesel de circa 90 CP și cutie de viteze automată vedem că această configurație nu este disponibilă pentru modele precum Hyundai i20, Citroen C3, Peugeot 208 sau Ford Fiesta. Transmisia automată este propusă de trio-ul Volkswagen Polo, Skoda Fabia și Seat Ibiza. Acestea au un diesel 1.4 TDI de 90 CP cuplat cu o transmisie DSG cu 7 trepte. În această echipare, Volkswagen Polo costă 17.516 euro cu TVA (14.851euro, cu cutie manuală). Seat Ibiza pornește de la 17.320 euro cu TVA (15.720 euro, cu transmisie manuală), iar Skoda Fabia costă 16.323 euro cu TVA (15.090 euro, cu cutie manuală). Opel este singurul care a optat pentru oferirea unei transmisii robotizate în loc de una automată, pentru modelul Corsa. Prețul acesteia pentru motorizarea 1.3 CDTI Ecotec de 95 CP este de 16.960 euro cu TVA. Însă, de fapt, rivalul real al lui Sandero Prestige 1.5 dCi 90 Easy-R nu provine din gama altui constructor. El este chiar Logan-ul echipat identic. Concret, Logan Prestige dCi 90 Easy-R costă 12.650 euro, cu 200 de euro mai puțin decât un Sandero dotat la fel. Iar Logan are și argumentul unui portbagaj foarte generos (510 l). Nici Sandero nu stă rău la capitolul utilitate, oferind un spațiu bun pentru pasagerii din spate și un portbagaj de 320 l completat de bancheta fracționabilă și rabatabilă. Altfel spus, Logan va fi mașina celor interesați de cât mai multă utilitate și spațiu. În schimb, la volanul lui Sandero Prestige Easy-R văd mai degrabă o persoană mai tânără, cosmopolită, care circulă mult în mediul urban și pune preț în deosebi pe confort și pe o caroserie mai compactă. 

Pentru eventualele actualizări de prețuri accesați configuratorul oficial disponibil pe site-ul www.dacia.ro.

mediu-img_3154

Prețul foarte atractiv și nivelul ridicat al confortului dat de climatizarea automată și transmisia pilotată oferă Daciei Sandero Prestige 1.5 dCi 90 Easy-R o poziție avantajoasă în segmentul hatchback-urilor mici.

Date tehnice Dacia Sandero Prestige 1.5 dCi 90 Easy-R:

Preț de listă (cu TVA): de la 12.850 euro
Putere(CP/rpm): 90/4.000
Cuplu (Nm/rpm): 220/1.750
0-100 km/h (s): nc
Consum (l/100 km): 3,7
Viteză maximă (km/h): 166
Emisii CO2 (g/km): 95

Citeste si...

Test Drive BMW M4 - Staring at the stars
Test Drive Honda Civic 5D 1.8 i-VTEC Tech Edition

Lasa un comentariu:

Comentarii