Advertisement
TEST-DRIVE — martie 17, 2015 at 1:00 pm

Test Drive Volvo V40 Cross Country – Go for it

by

ROT_9807

Să presupunem că ești în căutarea mașinii perfecte și că bugetul disponibil te-a dus în clasa modelelor compacte. Cel mai probabil, prima variantă care îți vine în minte din această clasă este Volkswagen Golf. Și pe bună dreptate, întrucât mașinuța astea nemțească nu a dezamăgit cu nimic, pe nimeni, aproape niciodată. Și totuși, n-ai vrea totuși ceva în plus? N-ai vrea o mașină care să-ți schimbe puțin starea de spirit, să te scoată din marea de TDI-uri? Dacă răspunsul la aceste două întrebări e „da“, atunci atuncă un ochi în curtea suedezilor.

În primul rând pentru că Volvo V40 Cross Country e o mașină rară. În al doilea rând pentru că arată foarte bine. În al treilea rând pentru că oferă ceva în plus în dreptul caracterului practic. În al patrulea rând pentru că îți pune la dispoziție o gamă întreagă de motoare deștepte, care știu exact cum să împace și economistul din tine, dar și sportivul. Cred că aș putea continua cu motivele pentru care Volvo V40, indiferent de variantă, e o alegere bună, încât pagina asta s-ar termina foarte repede.

Îți mai spun doar că modelul testat de noi, în versiunea de motorizare D3, cu transmisia automată, dezvoltă fix 150 de cai-putere și 350 Nm. Prin urmare nu o să te plângi niciodată de lipsă de putere, așa cum, cu cei 5,2 l/100 km în regim mixt, nu o să te plângi niciodată de consum. Mai ales că mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,3 secunde. Și dacă iei în calcul și faptul că Volvo V40 are unul dintre cele mai bine desenate și construite interioare din clasă – puțin peste Golf din punctul meu de vedere – și că în versiunea Cross Country poți să și ieși puțin de pe asfalt, Volvo V40 chiar ar trebui să ți se pară o alternativă extrem de atractivă •

Citeste si...

Test Comparativ: BMW Seria 7 vs Jaguar XJ - Jos Pălăria
Test Drive Honda Civic 5D 1.8 i-VTEC Tech Edition

Lasa un comentariu:

Comentarii