Advertisement
TEST-DRIVE — noiembrie 26, 2015 at 2:46 pm

Test Drive Volkswagen Passat – Progres

by

passat

Cu linii îndrăznețe, o ținută impunătoare și un caracter practic peste medie, Volkswagen Passat ar putea fi masina pe care o cauti. Te poate însoți în călătorii lungi, la birou, la cumpărături sau când pleci în vizită, fără să te dezamăgească.

Designerii de la Volkswagen au reproiectat celebrul model Passat, oferindu-i mai multă personalitate, un caracter dinamic și funcționalitate sporită. Caroseria prezintă linii fluide, foarte frumos sculptate și un ampatament mai lung, care conferă modelului un aspect distinctiv și elegant. Iar blocurile optice, atât farurile, cât și stopurile, sunt printre cele mai interesant desenate din clasa sa și asigură o luminozitate ridicată, în condiţii de eficienţă energetică, precum şi o durată de viaţă foarte mare.

Chiar dacă ești directorul general al unei companii, om de vânzări sau student, noul Passat îți va oferi confortul și siguranța de care ai nevoie în viața de zi cu zi. Interiorul său a fost special proiectat să îți facă viața mai ușoară și, de ce nu, mai frumoasă. Bordul are un aspect simplu, curat, cu toate comenzile la îndemână, iar materialele folosite sunt de cea mai bună calitate, plăcute la atingere și prelucrate cu atenţie. Îți poți selecta cu ușurință muzica preferată sau asculta posturile favorite de radio doar conectându-ți telefonul mobil sau tableta, prin Bluetooth, direct la sistemul audio al noului Passat.

La capitolul motorizare, noul Volkswagen Passat este disponibil în două versiuni diesel – 1.6 TDI și 2.0 TDI – și trei variante pe benzină – 1.4 TSI, 1.8 TSI și 2.0 TSI . Toate sunt ideale, atât pentru deplasări în oraș, cât și pentru călătorii de lungă durată, mai ales din punctul de vedere al confortului oferit. Motorul rulează lin şi suspensiile sunt optim reglate: numeroase funcţii şi sisteme inovatoare contribuie la confortul de rulare al modelului Passat. Graţie BlueMotion Technology, care include tehnologii de recuperare a energiei de frânare și sistemul Start‑Stop, Volkswagen Passat impresionează şi la capitolul consum.

Modelul de test vine la pachet cu motorul diesel 1.6 TDI, cuplat transmisiei manuale cu șase trepte, ce produce 120 CP și un cuplu maxim de 250 Nm. Prin urmare, sprintul 0-100 km/h în cazul acestui model și acestei motorizări durează 10,8 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 206 ­km/oră. Punctul forte al acestei motorizări este reprezentat de consumul de carburant, care pentru varianta 1.6 TDI 120 CP este anunţat la 4,0 l/100 km în regim mixt. Cifrele oficiale sunt completate de un consum de 3,6 l/100 km în regim extraurban şi 4,7 litri în oraş. În timpul testului, computerul nostru de bord a raportat un consum mediu de 4.9 l/100km, iar în traficul urban această cifră a crescut până la 5,5 l/100 km.

Este greu să ții constant pasul cu evoluția și cu progresul tehnologic, dar Volkswagen ne dovedește încă o dată că nu este imposibil. Convingeți‑vă singuri, la volanul noului Passat •

 

Combinația de culori și materiale pe care interiorul noului Volkswagen Passat le oferă se integrează armonios în spiritul premium al mașinii.

Date tehnice Volkswagen Passat:
Preț de listă (cu TVA): 28.795 euro
Putere (CP): 120
Cuplu (Nm): 250
0-100 km/h (s): 10,8
Viteză maximă (km/h): 206
Consum mediu (l/100 km): 4,0
Emisii CO2 (g/km): 105

Citeste si...

Test Drive Audi A8: Nava Amiral
Exerciții cardio cu noul Renault Megane R.S. pe circuitul Motorpark

Lasa un comentariu:

Comentarii