Advertisement
TEST-DRIVE — februarie 16, 2015 at 10:46 am

Test Drive Nissan Navara: Departe de lume

by

Nissan Navara4

Navara este pick-up-ul care a dat tonul noilor vehicule recreaționale și ne demonstrează că poate ajunge aproape oriunde.

 

Acum câțiva ani era destul de greu să îți imginezi un pick-up echipat cu scaune reglabile electric, cu tapițerie din piele, cu sistem de navigație, ecran tactil sau cameră pentru mersul cu spatele. Din fericire pentru noi, în ultima vreme, pick-up-urile și-au găsit derivate în echipările de top și au reușit să se transforme, încet încet, în vehicule recreaționale. Iar primii care au dat tonul sunt chiar cei de la Nissan.

Nissan Navara este echipat un motor puternic, un V6 de 3,0 litri care dezvoltă 231 de cai-putere și un cuplu motor de 550 Nm. Dacă adaugi în ecuație, pe lângă toate dotările de mai sus, și transmisia automată cu șase rapoarte, realizezi repede că ai de-a face mai degrabă cu un SUV foarte bine dotat decât cu un pick-up. Și totuși, la nevoie, Nissan Navara poate duce pentru tine la munte o motocicletă, un ATV și multe alte lucruri numai bune pentru distracție.

Pe lângă asta, și drumul până la munte a devenit mult mai plăcut. Nissan Navara este echipat cu un sistem de tracțiune integrală „part time“, ceea ce înseamnă că în marea majoritate a timpului vei merge numai cu tracțiune spate. Iar pentru că Navara și-a depășit condiția de pick-up, pe asfalt se conduce foarte plăcut. Atâta timp cât nu uiți de gabaritul mașinii, totul decurge lin și, în plus, ai parte de multă putere și mai ales de un cuplu uriaș. Suspensia te protejează bine de denivelări, scaunele sunt moi și confortabile, iar direcția își face treaba bine și pe asfalt, deși sensibilitatea ei e apreciată atunci când ieși în off-road.

Oricum, capitolul unde Nissan Navara excelează este cel al drumurilor forestiere. Chiar și acolo unde nu e niciun drum, Navara se simte ca acasă. Echipat cu reductor și cu posibilitatea de a bloca diferențialul spate, alături de un cuplu sănătos și de cpacități de trecere foarte bune, Nissan Navara nu pare să întâmpine niciun fel de probleme, chiar dacă traseele pe care vrei să le parcurgi au un grad de dificultate ridicat. Desigur, lungimea mașinii își va spune cuvântul dacă pantele sau rampele sunt foarte abrupte, la fel cum și anvelopele de stradă își arată limitele dacă drumul este noroios. Totuși, cu puțină grijă, puțin curaj și ceva mai mult noroc, vei trece peste mai toate obstacolele care îți pot apărea în cale.

De fapt, ce mă uimește la Nissan Navara e că poate merge cam peste tot, iar tu, de la volan, te afli într-un SUV premium, foarte bine echipat și confortabil. Pick‑up-urile evoluează și ele, uită de caracterul lor utilitar și devin opțiuni viabile, mai distractive și mai puțin costisitoare decât SUV-urile din aceeași familie •

Citeste si...

Test Drive Seat Leon X-Perience - Alegeri Rationale
Test Drive: Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain - Criza vârstei mijlocii

Lasa un comentariu:

Comentarii