Advertisement
TEST-DRIVE — aprilie 13, 2018 at 12:39 pm

Test Drive: Mercedes-Benz Clasa X 250d 4MATIC – Un altfel de X

by

E greu să justifici un pick-up  pentru traficul de zi cu zi,  mai ales dacă lucrezi de la birou.  Dar e extrem de ușor să-l justifici dacă trăiești doar pentru weekend-uri.

Mercedes-Benz X Class_11

Text: Andrei Barbu    Foto: Cars Photo

Noul Mercedes-Benz Clasa X este un nou tip de vehicul, destul de rar întâlnit, dar al cărui rol – pe lângă cel utilitar -, este acela de vehicul recreațional. Ce înseamnă asta? Păi e destul de simplu… Dacă ești genul de om căruia îi place să exploreze, să descopere locuri și lucruri noi, care nu se sperie de noroi și care nu ezită să se urce în șaua unei motociclete de enduro ori a unui ATV sau Quad, un pick-up de genul acesta este soluția ideală. Robust, puternic, construit să se deplaseze oriunde și oricând. Dar, spre deosebire de pick-up-urile clasice, noul Clasa X atinge și alte repere, la fel de importante. În primul rând pentru că poartă cu mândrie sigla Mercedes-Benz. În al doilea rând, pentru că rafinamentul și confortul nu-i sunt deloc străine, iar designul interiorului amintește mai degrabă de SUV-urile premium decât de spartanele pick-up-uri.

Interiorul primului pick-up din segmentul premium este exact așa cum te-ai aștepta de la un Mercedes-Benz. Frumos, cu materiale de calitate și cu un design pe nu-l găsești în clasa asta.

Mercedes-Benz X Class_15

Ai la dispoziție motorizări performante și transmisii la fel de bune, iar de la jumătatea acestui an vei putea configura X-ul și cu un V6 diesel. Sistemul de tracțiune integrală nu este unul permanent, ci selectabil în două moduri: High și Low. De asemenea, există și posibilitatea echipării cu un diferențial spate blocabil, pentru cei care vor aborda trasee mai grele de off-road. Cu noul Clasa X poți lua cu tine o motocicletă sau două. Și un ATV. Sau pe toate. Masa tractabilă este atât de mare încât depinde doar de tine câte chestii vrei să legi pe remorcă. Iar posibilitățile de accesorizare ale benei sunt și ele dintre cele mai vaste, mai utile sau orientate spre design. În interior este loc pentru toată familia și sunt convins că alături de noul X vei descoperi bucuria de a descoperi. Pentru că, pur și simplu, cu acestă mașină limitele convenționale dispar și devin doar simple provocări. Peste care poți trece cu ușurință. Oricând.

Valențele de off-roader ale X-ului sunt excelente, mai ales dacă-l echipezi și cu diferențialul spate blocabil.

Mercedes-Benz X Class_10

MERCEDES-BENZ  Clasa X 250d 4MATIC

PREȚ de listă cu TVA (euro): 38.957

PUTERE (CP): 190

CUPLU (Nm/rpm): 450/1.500

0-100 km/h (s): 11,8

VITEZĂ MAXIMĂ (km/h): 176

CONSUM MEDIU (l/100 km): 7,9

EMISII CO2 (g/km): 207

EXCELENȚĂ: Robust, rafinat și confortabil.

Citeste si...

Viraje și castele
Mercedes-AMG GLE 450 4MATIC Coupe: Emoții pozitive

Lasa un comentariu:

Comentarii