Advertisement
TEST-DRIVE — octombrie 11, 2017 at 2:19 pm

Test Drive: Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain – Criza vârstei mijlocii

by

Criza vârstei mijlocii

Dacă vrei un SUV care să nu fie un SUV, dar cu abilități de SUV, într-o caroserie care nu e SUV, atunci îți poți lua un SUV… dar break.

Text: Andrei Barbu    Foto: Cars Photo

Trebuie să recunoaștem că lumea cumpără din ce în ce mai multe SUV-uri. Și, pe bună dreptate, argumentele acestui segment sunt, de cele mai multe ori, cele juste. Dar ce faci atunci când, de fapt, nu vrei un SUV premium, dar ai nevoie de unul? Ei bine, răspunsul e simplu: alegi un estate, cu tracțiune integrală și gardă la sol reglabilă. Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain nu este mașina care inventează această clasă, dar este noul-venit. Audi A6 Allroad, Volvo XC70 și, mai nou, Volvo V90 Cross Country sunt modele care au mai multă experiență decât Clasa E All-Terrain. Însă și Mercedes-Benz are câteva atuuri de partea sa. În primul rând, experiența „4by4“ pe care brandul german o are la dispoziție nu este deloc de neglijat.

Apoi, tot Mercedes-Benz este producătorul cu cea mai mare și mai completă gamă de crossovere, SUV-uri compacte sau off-roadere în adevăratul sens al cuvântului, de la GLA, până la GLS sau G. Astfel, decizia de a aborda o nișă nu este deloc străină de Mercedes-Benz, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un segment de piață destul de complex, dar cu alternative limitate. Dar de ce ai alege un Clasa E atunci când prețul său de listă este mai mare decât al SUV-ului GLE? În primul rând, pentru că la volanul unui E All-Terrain ești mult mai subtil. În al doilea rând, pentru că un E All-Terrain vine extrem de bine echipat pentru job-ul pe care îl are de făcut. În al treilea rând, pentru că ai parte de tot spațiul de care ai avea vreodată nevoie de la o mașină. Dar și de tot confortul și rafinamentul pe care îl poate crea know-how-ul Mercedes-Benz.

medie ROT_7767

Dacă vrei perfecțiune, o poți găsi în interiorul Clasei E. Și nici măcar nu trebuie căutată. Trebuie doar să urci la volan.

medie ROT_7740

Mercedes-Benz E All-Terrain este elegant, robust, dar știe să se integreze în orice peisaj, fie urban sau montan.

E All-Terrain vine echipat în standard cu suspensie pneumatică, cu sistem de tracțiune integrală, dar și cu transmisia automată 9G Tronic, cu nouă trepte, precum și cu elemente de design preluate de la gama SUV. Motorizarea, în versiunea testată de noi, E 220 d, vine și ea cu 194 de cai-putere și cu 400 Nm, astfel că lucrurile se mișcă destul de bine. Cu un 0-100 km/h în 8,0 secunde, cu un moment motor maxim disponibil de la 1.600 rpm, cu o gardă la sol reglabilă în funcție de modul de rulare selectat, cu sistemul de tracțiune 4MATIC și cu o transmisie superbă, E All-Terrain își găsește locul oriunde l-ai duce.

De la o excursie pe munte, până la un tur al Europei ori o întâlnire de afaceri, mașina asta inspiră siguranța de sine a omului care știe exact ce vrea și care nu e dispus la niciun compromis atunci când vine vorba de confortul propriu. Iar atunci când adaugi în ecuație și unul dintre cele mai frumoase și mai bine construite interioare din întregul segment premium, rezultatul este unul care nu poate să nu atragă laude. E All-Terrain este elegant, robust, dar știe să se integreze în orice peisaj, fie urban sau montan. Garda la sol îl ajută în off-road, iar interiorul superb te ajută pe tine să te simți bine, în orice ipostază te-ai afla.

medie ROT_7755

Tracțiunea integrală 4MATIC este dotare standard, ca și suspensiile pneumatice.

Mercedes-Benz Clasa E 220 d 4M All-Terrain

PREȚ de listă cu TVA (euro): 60.714

PUTERE (CP/rpm): 194/3.800

CUPLU (Nm/rpm): 400/1.600

0-100 km/h (s): 8,0

VITEZĂ MAXIMĂ (km/h): 231

CONSUM MEDIU (l/100 km): 5,2

EMISII CO2 (g/km): 137

Citeste si...

Test Video: Comparativ Renault Clio vs Ford Fiesta
Test Drive Ford Mustang - Musclecar Downsizing

Lasa un comentariu:

Comentarii