Advertisement
TEST-DRIVE — ianuarie 4, 2018 at 12:07 am

Test Drive: Mercedes-Benz Clasa E 350 e – Electric castle

by

Imaginează-ți că poți avea totul. Și ceva în plus. Cam asta îți propune versiunea plug-in hybrid a noului Clasa E.

Text: Andrei Barbu   Foto: Dragoș Savu

_SSD1884

Lumea evoluează și, odată cu ea, lucrurile pe care le avem lângă noi devin din ce în ce mai conectate, mai distinse și, în general, mai bune. Din întreaga industrie auto, Mercedes-Benz este producătorul care a făcut cele mai mari eforturi pentru a ajunge în viitor cu o gamă de modele cât mai bogată, variată și care să se plieze oricând, pe gusturile oricui. Faptul că electricitatea devine o parte integrantă a lumii auto nu mai este demult un subiect tabu, iar producătorul german este unul dintre pionierii aventurați în a găsi soluții tehnologice optime pentru ca mașinile pe care le conducem zi de zi să devină cât mai prietenoase posibil cu mediul care ne înconjoară.

_SSD1832

Iar Mercedes-Benz Clasa E 350 e este unul dintre cele mai bune exemple în acest sens. O limuzină premium, elegantă și extrem de rafinată, indiferent de ce ascunde sub capotă. Dar atunci când pentru propulsie este folosită și energia electrică, lucrurile capătă un nou sens, care se regăsește în felul în care conduci și în modul în care alimentezi. Responsabilitatea se educă prin exemple și modele, acesta fiind rolul pe care versiunea plug-in hybrid a Clasei E și l-a asumat. Fără niciun compromis în materie de performanțe dinamice sau putere, dar cu suficient de multă rațiune îndreptată spre eficiență pentru a te face să regândești modul în care privești mașina.

_SSD1869

Cu un motor de 2,0 litri ascuns sub capotă, care dezvoltă 211 cai-putere și 350 Nm, Clasa E 350 e are în plus față de modelele normale și un motor electric, suficient de puternic pentru a dezvolta încă 88 de cai-putere și nu mai puțin de 440 Nm. Puterea maximă combinată a întregului sistem este de 286 de cai-putere și 550 Nm, suficientă pentru un sprint 0-100 km/h în doar 6,2 secunde. Ai la dispoziție o transmisie automată cu nouă trepte care face tot ce poate pentru ca tu să nu simți nicio schimbare de viteză, iar modul în care te conduce această mașină este unic. Dar performanțele dinamice tind să treacă în plan secund în cazul ei.

Noua versiune plug-in hybrid are suficiente resurse pentru a-ți oferi o autonomie complet electrică de maximum 33 de kilometri. Iar aici este, de fapt, farmecul acestei mașini. Pentru că îți oferă toate aturiile clasice de la care te aștepți din partea unei astfel de mașini, dar care vine în plus cu un avantaj incontestabil. Faptul că poți merge cu zero emisii poluante. Gândește‑te doar câți kilometri parcurgi, practic, în fiecare zi.

_SSD1908

Mai mult decât atât, bateria acestei mașini se încarcă complet, de la o priză obișnuită, în puțin peste trei ore. Iar în cazul în care ai un wallbox cu putere mare, timpul scade până la o oră și jumătate. Imaginează‑ți următorul scenariu. Pleci dimineață spre birou cu bateria încărcată și ajungi la birou fără să fii consumat nici măcar un gram de benzină. Iar dacă parcarea îți oferă acces la priză, poți folosi timpul petrecut la birou pentru a încărca mașina, pentru a te întoarce seara acasă tot în modul electric. Și apoi gândește-te câte grame de CO2 nu ai emis și câți litri de combustibil nu ai consumat…

Mercedes-Benz Clasa E 350 e nu este primul plug-in hybrid, dar este unul dintre cele mai complexe și mai pregătite să schimbe mentalitățile celor înnebuniți după motorină. Este genul de mașină care îți arată din primul moment în care ai urcat la volan care sunt avantajele ei și te va face să iubești momentele în care conduci în modul complet electric.

Iar atunci când iei în calcul programe precum Rabla Plus, vei observa că prețul mașinii devine unul cât se poate de atractiv. Pentru că, până la urmă, vorbim totuși de un Clasa E, dar care aduce ceva în plus. Practic, același nivel de confort și rafinament, aceeași prestanță, dar cu un plus de responsabilitate. Ceea ce nu strică deloc în contextul unei atmosfere sufocate de gaze de eșapament.

 

Mercedes-Benz Clasa E 350 e

Preț cu TVA (euro): 64.230

Putere (CP/rpm): 286

Cuplu (Nm/rpm): 550

0-100 km/h (s): 6,2

Consum (l/100 km): 2,1-2,5

Viteză maximă (km/h): 250

Emisii CO2 (g/km): 49-57

_SSD1943

Citeste si...

Test Drive Lexus RX450h: SUV ECO
Night Ride - MINI Paceman JCW vs Can-Am Spyder RS

Lasa un comentariu:

Comentarii