Advertisement
TEST-DRIVE — ianuarie 7, 2015 at 1:24 pm

Test Drive Jeep Grand Cherokee: SUV american cu influente europene

by

Grand Cherokee9

SUV-urile americane nu au prea fost la mare căutare în Europa, așa că cei de la Jeep au venit cu o soluție de europenizare. Rezultatul este un SUV cu un accent american foarte bine mascat.

Jeep Grand Cherokee este disponibil cu o singură versiune de motorizare normală. Spun normală pentru că vechile obiceiuri mor greu, iar Grand Cherokee, în varianta de echipare SRT, vine cu un HEMI de 6,4 litri care dezvoltă 468 CP.

Am testat motorul V6 diesel de 3.0 litri care dezvoltă 250 CP și care oferă un cuplu motor de 570 Nm disponibil începând cu 2.000 rpm.  Propulsorul este suficient de puternic pentru a pune în mișcare SUV-ul american fără prea multe bătăi de cap. Îmbunătățirile aduse lui Grand Cherokee continuă cu adoptarea unei noi transmisii automate cu opt rapoarte, marca ZF, oferită standard pe toate versiunile de echipare. Această transmisie electronică, extrem de performantă, este disponibilă și pe alte modele premium europene și asigură performanțe excelente cu un consum redus de combustibil.

Jeep Grand Cherokee oferă un nivel decent de confort, iar rafinamentul este la înălțimea așteptărilor. Direcția este potrivită pentru un stil de condus normal, dar nu este la fel de performantă comparativ cu unele modele germane.

Pe de altă parte, Jeep rămâne o marcă emblematică pentru escapedele în off‑road, iar Grand Cherokee nu face excepție. Modelul prezintă un apetit ridicat pentru escapedele în teren accidentat mulțumită sistemelor permanente de tracțiune integrală și sistemului de gestionare a tracțiunii Selec-Terrain care permite selectarea unuia dintre modurile Sand, Mud, Auto, Snow și Rock.

Începând cu cea de-a doua variantă de echipare, Grand Cherokee beneficiază de un sistem inteligent de tracțiune integrală denumit Quadra-Drive II și de suspensia pneumatică Quadra-Lift, care permite șoferului să regleze garda la sol pe cinci niveluri diferite: Normal Ride, Off-Road 1, Off-Road 2, Park Mode și modul Aero, ideal pentru călătoriile pe autostradă.

În materie de siguranță, Grand Cherokee beneficiază de un arsenal de sisteme active și pasive. Versiunile mai scumpe vin cu sistemul ADS, care include cruise control adaptiv, monitorizare unghi-mort, sistem de avertizare coliziune frontală și un sistem avansat de asistență la frânare.

Mai trebuie să știți că Grand Cherokee vine foarte bine echipat. Dotările de bază includ tapițerie din piele, senzori de parcare cu cameră încorporată, scaune încălzite, sistemul multimedia cu ecran tactil de 8,4 inch, cruise control, sistem audio Premium Alpine, bluetooth și comenzi vocale. Prețurile pornesc de la 47.000 de euro, dar importatorul oferă un discount de câteva mii de euro.

 

Date tehnice:

Putere (CP/rpm): 250/4.000

Cuplu (Nm/rpm): 570/1.800-2.800

0-100 km/h: 8,2 secunde

Viteză maximă: 202 km/h;

Consum mediu: 7,5 l/100 km;

Emisii CO2: 198 g/km;

Citeste si...

Test Drive: Mazda MX-5 RF - Singuri în noapte
Test Drive: Audi Q7 – Facelift? Nu, e mult mai mult

Lasa un comentariu:

Comentarii