Advertisement
TEST-DRIVE — ianuarie 12, 2015 at 5:54 pm

Test Drive BMW Seria 2 M235i – Spre perfecțiune

by

bmw seria 2 M235i exterior5

 

Sunt puține mașinile care ne fac să le dorim, să le visăm, să ni le închipuim ale noastre. Dar BMW Seria 2 M235i este, fără doar și poate, una dintre ele. O bijuterie nemțească, șlefuită de maeștri și împinsă către perfecțiune.

 

Spectacolul începe în momentul în care te-ai urcat la volan. Fără preludiu, fără politețuri, doar un sunet metalic zvăpăiat care-ți spune: „Dă-i drumul, ce mai aștepți?!“. Sufletul mașinii și toată emoția pe care BMW Seria 2 M235i o are vine de sub capotă.

Un motor cu șase cilindri în linie, cu injecție directă, un intercooler și supraalimentare pare să fie rețeta perfectă. În total 326 de cai-putere, gata să sară la bătaie la 5.800 de rotații pe minut și 450 Nm pregătiți și antrenați să lupte cu aderența roților spate de la 1.300 de rotații minut. Rezultatul este spectaculos. Un sprint 0-100 km/h în 4,8 secunde, o viteză maximă de 250 km/h și accelerații în reprize care te fac să aplauzi.

După motor, urmează transmisia. Cu opt trepte, rapidă și precisă ca un chirurg înnebunit devenit criminal în serie. Trece-o în modul sport sau manual și orice schimbare, orice acționare a padelelor de pe volan devine pozeie pură. Și ești înconjurat de un sunet fantastic, care ar putea fi parola pentru a deschide cutia Pandorei. Motorul urcă-n ture ca un apucat și urlă frenetic în timp ce tu ții strâns de volanul superb, îmbrăcat în Alcantara.

Dacă n-aș știi mai bine, aș zice că mașina asta a supărat zeitățile și că zăpada asta care ne-a luat prin surprindere e dată de sus în semn de gelozie. Pe jos e ud, afară e frig, iar anvelopele se chinuie din răsputeri să rămână lipite de asfalt. În bord, beculețele de avertizare clipocesc disperate.

E păcat! Mare păcat că drumul ăsta nu e uscat. Să mergi la limită, să împingi mașina către extreme e periculos. Dar parcă vremea, asfaltul, zăpadă și chiciura te fac să simți mașina mai bine. Copacii aplecați, de-o parte și de alta a benzii de drum, par să se încline și ei în fața acestei mașini.

BMW Seria 2 M235i este probabil cea mai bună mașină pe care am condus-o în ultima vreme. Este ușoară, al naibii de rapidă și extrem de manevrabilă. Te face să simți că ești parte integrată a mașinii și că poate răspunde comenzilor tale, oricât de nebunești ar fi, fără niciun fel de problemă.

BMW Seria 2 M235i te trezește din amorțeală mai repede decât un duș rece în mijloc de noapte. Îți ascute simțurile și-ți hrănește terminațiile nervoase cu pasiune, îți alimentează adrenalina din creier prin mișcări violente, accelerații turbate, iar orchestra ascunsă în eșapament îți cântă războinic în ureche. BMW Seria 2 M235i este cu adevărat o creație magnifică

bmw seria 2 M235i date tehnice

Citeste si...

Test Drive: Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain - Criza vârstei mijlocii
VIDEO: Test Drive Renault Megane R.S. – Orologerie franțuzească cu loc de joacă

Lasa un comentariu:

Comentarii