Advertisement
TEST-DRIVE — decembrie 23, 2014 at 12:13 pm

Test Drive Audi A8: Nava Amiral

by

audi a8 exterior

Audi A8 este construit de germani. Asta înseamnă execuție perfectă, tipică nemților obsedați de calitate. De ce ți-ai cumpăra așa ceva? Dacă ești un afacerist doldora de bani, trecut de o anumită vârstă, în căutarea unui covor fermecat care rulează într-o liniște desăvârșită, ai avea motive. În plus, inginerii de la Audi sunt de părere că au construit cea mai dinamică limuzina de lux, iar noi credem același lucru.

Audi A8 a făcut furori încă de la lansarea oficială de acum patru ani. Este mașina care în anul 2010 a impus noi standarde în segmentul premium. Audi A8 este elegant, rafinat și are un aspect dinamic și impunător. Dacă designul exterior lasă loc de interpretări, fiind vorba de gusturi, trebuie să vii cu argumente solide să critici interiorul navei amiral din Ingolstadt. În interior domină materialele de cea mai bună calitate, accentul este pus pe confor și nu prea avem timp pentru a enumera toate dotarile de lux cu care Audi A8 poate fi echipat. Ai scaune din piele foarte confortabile, cu reglaj electric, cu masaj, încălzite și ventilate. Sistemul MMI poate fi dotat cu touchpad pentru selectarea traseului dorit prin simpla desenare a destinației dorite. Mai ai un sistem audio performant și multă multă tehnologie high-tech precum sistemul Night Vision sau sistemul Head Up Display care îți proiectează în parbriz chiar și informații legate de sistemul de navigație.

Audi A8 are incluse în dotările standard o suspensie pneumatică ce își ajustează automat setările în funcție de drum pentru a oferi un amestec excelent între confort și manevrabilitate. Sistemul Audi Drive Select permite șoferului selectarea unuia din modurile Efficiency, Confort, Auto, Dynamic și Individual. Dacă aceste elemente nu mai au caracter de noutate, sisteme asemănătoare fiind disponibile și pe majoritatea concurenților direcți, trebuie să știi că A8 are o armă, intitulată 4.2 TDI.

Modelul din test, echipat cu propulsorul diesel de 4,2 litri dezvoltă 385 CP și oferă un nimicitor cuplu motor de 850 Nm disponibil la 2.000 rpm. Echipat cu celebrul sistem de tracțiune integrală quattro și cu o transmisie automată cu opt rapoarte, extrem de precisă, A8-ul atinge primii 100 km/h în 4,7 secunde și este limitat electronic la 250 km/h.

 

Date tehnice:

Putere: 385 CP

Cuplu: 850 Nm / 2.000-2.750 rpm

0-100 km/h: 4,7 secunde

Viteză maximă: 250 km/h;

Consum mediu: 7,4 l/100 km;

Emisii CO2: 194 g/km;

Excelență: Interiorul este dominat de numeroase jucării high-tech.

Citeste si...

Test Drive: Volvo XC90 R-Design D5 AWD - Inteligență naturală
Travel: Renault Kadjar - Aventurează-te!

Lasa un comentariu:

Comentarii