Advertisement
TEST-DRIVE — martie 28, 2013 at 1:40 pm

Honda Civic: Să nu-i spui mamei…

by

…ca in loc sa-mi stea mintea la business breakfast-ul de maine, iar am scos Civic-ul la un raid nocturn prin oras. si, mai ales, sa nu-i spui lui tati!

Masina nu e tocmai nou-nouta. Dar, asa cum se intampla de obicei, a venit cu ceva nou. si bun. Pentru ca daca n-ar fi fost bun, n-ar fi fost aici. Despre ce e vorba? Despre un motor. Diesel. De 1,6 litri. sau 1.6 i-DtEC, cum ii spun cei de la Honda. Cu 120 de cai-putere si 300 Nm, cu un 0-100 km/h in 10,5 secunde si o viteza maxima de 207 km/h. Cu un consum mediu de 3,6 l/100 km si emisii de CO2 de 98 g/km. Cu un pret de pornire de 18.588 de euro si trei variante de echipare.

acum, sa detaliem putin. si sa incepem cu partea financiara. intr-adevar consumul e extraordinar. Nu e chiar 4,0 l/100 km in oras, cat este consumul urban comunicat, dar e sub 5,5. si asta pentru ca locuim in Bucuresti. Probabil ca altundeva e mai mic. Dar chiar si asa e extraordinar. Pentru a obtine insa acest consum, trebuie sa apesi butonul verde pe care scrie ECON si sa fii calm. Partea buna a lucrurilor este ca asta nu e asa de greu. Masina a fost special construita cu gandul la eficienta maxima, asa ca nici motorul, nici transmisia nu sunt facute pentru raidul dupa liniute de la semafor.

Citeste si...

Viraje și castele
Test Drive: Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain - Criza vârstei mijlocii

Lasa un comentariu:

Comentarii