Advertisement
TEST-DRIVE — martie 28, 2013 at 1:40 pm

Honda Civic: Să nu-i spui mamei…

by

…ca in loc sa-mi stea mintea la business breakfast-ul de maine, iar am scos Civic-ul la un raid nocturn prin oras. si, mai ales, sa nu-i spui lui tati!

Masina nu e tocmai nou-nouta. Dar, asa cum se intampla de obicei, a venit cu ceva nou. si bun. Pentru ca daca n-ar fi fost bun, n-ar fi fost aici. Despre ce e vorba? Despre un motor. Diesel. De 1,6 litri. sau 1.6 i-DtEC, cum ii spun cei de la Honda. Cu 120 de cai-putere si 300 Nm, cu un 0-100 km/h in 10,5 secunde si o viteza maxima de 207 km/h. Cu un consum mediu de 3,6 l/100 km si emisii de CO2 de 98 g/km. Cu un pret de pornire de 18.588 de euro si trei variante de echipare.

acum, sa detaliem putin. si sa incepem cu partea financiara. intr-adevar consumul e extraordinar. Nu e chiar 4,0 l/100 km in oras, cat este consumul urban comunicat, dar e sub 5,5. si asta pentru ca locuim in Bucuresti. Probabil ca altundeva e mai mic. Dar chiar si asa e extraordinar. Pentru a obtine insa acest consum, trebuie sa apesi butonul verde pe care scrie ECON si sa fii calm. Partea buna a lucrurilor este ca asta nu e asa de greu. Masina a fost special construita cu gandul la eficienta maxima, asa ca nici motorul, nici transmisia nu sunt facute pentru raidul dupa liniute de la semafor.

Citeste si...

Test Renault Megane RS - Descărcarea!
Test Drive: Nissan Leaf - Yes, it can!

Lasa un comentariu:

Comentarii