Advertisement
Lifestyle, STIRI — februarie 20, 2016 at 1:32 pm

Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto – cronometrul legendelor motorizate

by

Zenith El Primero este este personalizat pentru Tour Auto Optic 2000, care reunește unele dintre cele mai rare sportive legendare din istoria automobilismului. 

Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto Edition

Calibrul El Primero este o creație esențială atât în istoria mărcii de ceasuri Zenith, cât și a orologeriei de elită. Acest calibru mecanic a fost prezentat de Zenith în 1969, anul când primul om pășea pe lună, când proiectul Arpanet prefigura internetul, festivalul de la Woodstock puncta o revoluție culturală, iar avionul Concorde depășea viteza sunetului. El Primero a fost primul mecanism automat de tip cronograf și, funcționând la frecvența de 36.000 vph, a fost și rămâne și azi cel mai precis calibru produs în serie, măsurând timpi cu o precizie de o zecime de secundă. Acest calibru s-a regăsit în ceasul Zenith care a traversat Atlanticul ancorat de trenul de aterizare al avionului Boeing 707 care a efectuat zborul Air France AF015 între Paris și New York în 1970. Atunci a funcționat rezistând la temperaturile de -62 de grade înregistrate la altitudinea de 10.000 de metri și nu a necesitat reglaje după aterizare. Iar apoi El Primero s-a regăsit la ceasul de la mâna lui Felix Baumgartner, când acesta a sărit de la  39,045 metri, atingând viteza de 1.342 km/h în timpul picajului către Terra. Așadar ceasul a sepășit odată cu Felix Baumgartner viteza sunetului, iar la aterizare funcționa perfect.

Acest mecanism impresionat a fost continuu rafinat de Zenith și este inclusiv inima ceasului pe care orologierul îl dedică uneia dintre cele mai captivante serii de evenimente care reunește mașini sportive legendare.

Ceasul Zenith este creat special pentru Tour Auto Optic 2000, una dintre cele mai prestigioase curse cu mașini clasice organizate de Peter Auto. Începând de anul trecut, Zenith este cronometrul oficial pentru cinci evenimente Peter Auto: Vallelunga-Classic pe autodromul Piero Taruffi din Italia, Spa-Classic pe circuitul belgian Spa-Francorchamps, Grand Prix de l’Age d’Or pe circuitul Dijon-Prenois, Monza Historic în Italia și Dix Mille Tours du Castellet pe circuitul Paul Ricard din Franța.

Cursa Tour Auto Optic 2000 va avea loc în intervalul 18-24 aprilie 2016 și va include trasee pe Coasta de Azur și o expoziție la Grand Palais în Paris. Pe lista de mașini participante vor figura modele excepționale precum Ferrari 250 GT Belinetta, Jaguar MK II 3.8L, Ligier JS2 și Matra MS 650.

Zenith va produce o serie limitată la 500 de exemplare a ceasului El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto Edition, pe care l-a creat cu elemente personalizate pentru Tour Auto Optic 2000.

Particularitățile la nivel estetic include elementele vopsite în culorile albastru, alb și roșu care fac referire la steagul Franței. Designul curelei este inspirat din cel al mănușilor purtate de piloții mașinilor clasice. Aceasta este făcută din piele de vițel. Suprafața sa este perforată, vopsită în albastru și personalizată cu dungi de culoare albastru, alb și roșu, iar pe partea din spate are o bandă de cauciuc. Pe safirul de pe spatele ceasului a fost aplicat logo-ul Tour Auto.

Dintre perspectivă tehnică, ceasul se remarcă prin rezerva de putere de 50 de ore, tahimetru, contoarele pentru 12 ore și 30 de minute, cadranul semi-deschis placat cu rodiu sau elemente precum roata eșapamentului făcute din silicon, care este mai tare și mai rezistent decât oțelul și, totodată, anti-magnetic.

Citeste si...

Viitorul văzut de Bentley: Afișaje digitale suprapuse pe lemn, pentru „generația conectată”
Jaguar I-PACE este disponibil în România de la 65.500 Euro + TVA

Lasa un comentariu:

Comentarii