Advertisement
STIRI — noiembrie 30, 2015 at 10:55 am

Zarooq Motors Sand Racer – Noul rege al deșertului

by

Zarooq Motors Sand Racer este un vehicul conceput pentru organizarea unui campionat off-road monomarcă pe un circuit dedicat în Dubai.

Zarooq Motors Sand Racer

 

Compania Zarooq Motors din Emiratele Arabe Unite a prezentat proiectul unui vehicul off-road radical care face parte dintr-un plan mai mare de a organiza un campionat emblematic pentru Orientul Mijlociu.

Designul excentric al caroseriei este creația lui Anthony Jannarelly, cel care a conceput și formele angulare ale lui Lykan HyperSport. Iar componentele cheie ale mașinii, precum caroseria din fibră de sticlă sau șasiul, sunt proiectate, produse și asamblate în Emiratele Arabe Unite.

Zarooq Motors explică faptul că pentru început au optat să folosească soluția tracțiunii pe puntea spate, pentru a reduce greutatea mașinii și a asigura fiabilitatea. Chiar dacă nu are tracțiune integrală, mașina este ajutată să cucerească dunele de specificațiile sale, precum unghiul de atac de 45 de grade, unghiul de degajare de 53 de grade și garda la sol reglabilă până la 450 mm înălțime.

Zarooq Motors Sand Racer

Greutatea mașinii este estimată între 1.000 și 1.050 kg, ceea ce va pune în valoare resursele propulsorului. Acesta este amplasat în centru-spate, are șase cilindri dispuși în V și o capacitate de 3.498 cmc. Dezvoltă 304 CP și un cuplu de 371 Nm. Constructorul se așteaptă la o viteză de top de 200 km/h. Dar performanțele lui Zarooq Motors Sand Racer vor varia, deoarece clienții pot beneficia opțional de versiuni de motorizare de până la 500 CP. De altfel, pentru a evidenția natura performantă a mașinii, numele și sigla acesteia sunt inspirate de cel mai rapid șarpe al deșertului, Schockari Sand Racer.

Conform comunicatului de presă emis în 24 noiembrie, în acest moment Zarooq Motors au finalizat de produs șasiul, motorul și circuitele electrice, caroseria și suspensiile fiind încă în lucru.

Zarooq Motors Sand Racer

Dezvăluirea primelor prototipuri funcționale este programată pentru ianuarie 2016, urmând ca din februarie acestea să fie disponibile pentru sesiuni de teste pentru clienți și presă.

În viitor, compania dorește să completeze oferta. Mașina va putea fi comandată cu o caroserie personalizată, tracțiune integrală, propulsii hibride sau electrice, aplicații de smartphone dedicate pentru competiții și pentru rularea în off-road. De asemenea,  vor fi montate 4 scaune în habitaclu și va fi îmbunătățit raportul greutate per cal putere, una dintre metode fiind producerea unor elemente din carbon.

Nu în cele din urmă, Zarooq Motors Sand Racer va fi omologat și ca automobil de stradă, având și sistem aer condiționat în habitaclu, după cum subliniază constructorul.

Citeste si...

Tuning Porsche 911 Turbo Cabrio - un plus de exclusivitate oferit de Vilner
VIDEO: Povestea fascinantă a 6 modele Shelby, Ford GT40 și Mustang licitate de RM Sotheby's

Lasa un comentariu:

Comentarii