Advertisement
STIRI — ianuarie 3, 2016 at 9:30 am

Volvo V90 – Primele poze spion fără camuflaj

by

Volvo V90, break-ul derivat din noua berlină S90, a fost surprins într-o serie de poze spion, arătând că este gata de debut.

Publicația suedeză Teknikens Varld a publicat pe site-ul său primele poze ale break-ului Volvo V90 necamuflat. Acesta este așteptat să debuteze cel mai devreme cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, după ce berlina Volvo S90 va fi prezentată publicului în cadrul Salonului Auto de la Detroit (11-24 ianuarie 2016).

Volvo V90
Din perspectiva designului, Volvo V90 se remarcă prin două noutăți față de V70, modelul pe care îl va înlocui în gama constructorului suedez. Partea de sus a stopurilor este dispusă vertical, însă partea lor de jos continuă pe orizontală pe suprafața hayonului, rezultând o semnătură luminoasă sub forma literei L.

Volvo V90

Dar mai important pentru aspectul general al mașinii este că s-a ales dispunerea foarte înclinată a lunetei, ceea ce îi oferă lui Volvo V90 un profil mai incitant decât al lui V70, a cărui lunetă era aproape verticală. Desigur, luneta înclinată adaugă stil caroseriei, însă oare va sacrifica din spațiul util? Site-ul Teknikens Varld spune că V90 va avea 4,96 metri lungime, ceea ce reprezintă un plus de aproape 15 cm față de V70, care are un portbagaj de 575 de litri. Așadar, lungimea suplimentară ar putea compensa spațiul sacrificat prin înclinarea lunetei.
Volvo V90 va prelua toate dotările avangardiste, precum și gama de motorizări anunțate pentru berlina S90. Puteți citi toate aceste detalii în articolul pe care l-am dedicat la momentul lansării lui Volvo S90.

Citeste si...

Porsche Cayenne GTS – tuning de casă?
Patinoarul Țiriac-Telekom Arena este gazda Campionatul de Hochei “Cupa Primăverii”, în perioada 21-2...

Lasa un comentariu:

Comentarii