Advertisement
STIRI — noiembrie 10, 2014 at 9:30 am

Volvo V60 Cross Country – o nouă viziune

by

Volvo Cars reveals new V60 Cross CountryPrin lansarea acestui nou model, Volvo intră într-o clasă aparte, unde concurența practic lipsește. Desigur, pentru ca V60 Cross Country să devină unul de succes nu e suficientă lipsa competitorilor.

 

 Unde se situează noul Volvo V60 Cross Country?

Practic, acolo unde ar trebui să fie Audi A4 Allroad, dar nu prea e. Iar dacă principalii rivali germani nu au scos modele care să acopere această nișă, nu înseamnă totuși că cererea în această clasă este foarte scăzută? Probabil că da, dar Volvo are o tradiție respectabilă când vine vorba despre modele Cross Country tradiție ce a început în 1997, în momentul în care V70 Cross Country și-a făcut apariția.

Volvo Cars reveals new V60 Cross Country

Un design robust și elegant, exact așa cum îi stă bine unui all-terrain.

Principalele atuuri ale modelelor din acest segment este dat, în primul rând de polivalența lor. De capacitatea de a trece cu ușurință de la asfalt în teren accidentat și invers, dar fără să compromită în vreun fel confortul și rafinamentul pe care clienții îl așteaptă de la un model de clasă premium. Și, din punctul meu de vedere, V60 Cross Country are șanse reale de reușită. Poate nu la noi în țară, poate nu în Europa Centrală și de Est, dar în Europa de Vest și America de Nord are toate șansele să bifeze vânzări bunicele.

Cu ce se diferențiază de un Volvo V60 normal?

Spre deosebire de V60-ul normal, versiunea Cross Country are o gardă la sol mai mare cu 65 de milimetri, iar Volvo susține că noul model va oferi un comportament dinamic de “necomparat”. Și când spun asta se bazează, cel mai probabil, pe sistemul de distribuție vectorială a cuplului, dar și pe sistemul de control al tracțiunii în viraje.

În plus, V60 Cross Country poate fi echipat cu jante pe 18 sau 19 inch, protejate de anvelope cu profil înalt, tocmai pentru a te putea deplasa fără grija jantelor în afara asfaltului. Vei avea la dispoziție și un sistem de tracțiune integrală, precum și sistemul de asistență la coborârea rampelor, Hill Descent Control.

Volvo Cars reveals new V60 Cross Country

Noua gama de motorizări Dive-E are doar motoare cu patru cilindri.

 

Noi motorizări Drive-E pentru Europa?

Într-cât V6 Cross Country va fi prezentat oficial săptămâna viitoare în cadrul Salonului Auto din Los Angeles, primele modele vor fi destinate Americii de Nord. Prin urmare, propulsorul va fi deja celebrul motor cu cinci cilindri ce dezvoltă 250 de cai-putere. Pentru Europa însă, Volvo va echipa noul Cross Country cu gama de propulsoare Drive-E, cu patru cilindri ce promite să ofere cel mai bun raport performanțe/eficiență din segmentul premium. Cel mai probabil, pentr Europa, gama de motorizări va putea fi cuplată cu noua transmisie automată cu opt rapoarte, dar și cu sistemul de tracțiune integrală.

Volvo Cars reveals new V60 Cross Country

Cu o gardă la sol mai mare cu 65 de mm, ieșirile în teren accidentat nu mai sunt o problemă.

 

 

Citeste si...

Ferrari 458 MM Speciale – Creație unicat
VIDEO: McLaren 720S îi eclipsează pe Ferrari 488 GTB și Lamborghini Huracan

Lasa un comentariu:

Comentarii