Advertisement
STIRI — ianuarie 5, 2016 at 4:49 pm

Volvo și Microsoft au dezvoltat o brățară prin care vorbești cu mașina

by

Volvo și Microsoft au creat o aplicație și o brățară inteligentă prin care pot fi comandate vocal multiple funcții ale automobilului.

Încep această știre cu un apel către părinții de pretutindeni: “Lăsați copii să se uite la filme SF. Într-o zi ar putea transforma în realitate tehnologii care păreau pură fantezie.” Și spun asta pentru că sigur cineva din echipa de ingineri a constructorului Volvo a fost în copilărie un fan al serialului Knight Rider, iar acum a făcut posibilă crearea unei tehnologii prin care vom putea să vorbim cu mașina personală. Iată cum începe comunicatul publicat de Volvo:
La mai bine de 33 de ani după ce popularul serial de TV american Knight Rider îl arăta pe David ‘The Hoff’ Hasselhoff vorbind cu mașina sa KITT, Volvo și Microsoft lansează un sistem de control prin comenzi vocale intermediate de un dispozitiv ce poate fi purtat.

Este vorba despre brățara inteligentă Microsoft Band 2 prin care posesorii de mașini Volvo vor putea să vorbească cu automobilul personal. Purtătorul dictează mașinii să realizeze comenzi printre care se numără funcții ale sistemului de navigație, pornirea sistemului de climatizare, blocarea portierelor, acționarea claxonului sau a flash-uri făcute de faruri. Toate acestea sunt posibile prin intermediul aplicației Volvo on Call. Clienții vor putea comanda acest sistem de comunicare cu mașina din primăvara acestui an, însă doar în țările unde este disponibil serviciul Volvo on Call.

Volvo on Call este momentan disponibil în următoarele piețe: SUA, Canada, China, Suedia, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Olanda, Belgia, Luxemburg, Elveția, Austria, Spania, Portugalia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Rusia, Polonia și Brazilia.
De abia începem să înțelegem potențialul pe care această tehnologie îl are în a îmbunătăți siguranța și productivitatea șoferilor”, spune Peggy Johnson, Vice Președinte Executiv pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul at Microsoft.
Așadar asistăm la începutul acestui tip de comunicare verbală cu automobilul de la distanță. Și vorba lui Klas Bendrik, Vice Președinte Senior și Ofițer Șef al departamentului de Informații din cadrul Volvo Group: Hai să fim sinceri, până la urmă cine nu a visat să vorbească cu mașina personală printr-un dispozitiv purtat la încheietura mâinii?. Cu siguranță domnul Bendrik și-a dorit acest lucru cu ardoare. Poate chiar domnia sa a fost unul dintre copii care au văzut în serialul Knight Rider o promisiune pentru viitor. Iar un efect pozitiv al folosirii acestei brățări făcută de Volvo și Microsoft este că nu mai pari tocmai sărit de pe fix dacă împarți cuvinte cu mașina.
Unii vorbesc cu mașina doar când îi aduc injurii pentru că s-a stricat, alții când o roagă să mai tragă de ultimul strop de benzină până la prima stație de alimentare. Iar unii ajung să vorbească cu mașina de singurătate sau supărare când sunt blocați în traficul bară la bară. Dar Volvo și Microsoft ne invită să avem un dialog continuu și practic cu mașina.

Citeste si...

Jaguar va concura în Formula E
Noul Audi Q5: prețuri și date tehnice

Lasa un comentariu:

Comentarii