Advertisement
STIRI — noiembrie 2, 2016 at 5:04 pm

Volvo S90 Excellence, cea mai luxoasă versiune a sedanului suedez

by

Volvo Cars a prezentat cea mai somptuoasă și avangardistă versiune a modelului S90, denumită Excellence, care va fi produsă în China și exportată în piețele din întreaga lume.

Volvo S90 Excellence exterior front 3/4

Constructorul suedez a anunțat odată cu lansarea lui S90 Excellence că își va muta o mare parte a producției în uzinele dn China. Versiunile de top ale lui S90 vor fi produse în uzina Daqing, din provincia chineză Heilongjiang, iar ulterior toată producția lui S90 va fi mutată din Europa în China. De asemenea, modelele actuale din seria 60, precum și generația viitoare a acestor modele de clasă medie, vor fi construite în uzina Chengdu, din provincia Szechuan. Iar modelele de clasă compactă din seria 40, care utilizează platforma tehnică CMA (Compact Modular Architecture), vor fi făcute la uzina Luqiao, care se clădește în acest moment la 350 km de Shanghai. Tot la Luqiao vor fi produse mașinile noii mărci LYNK & CO lansată în octombrie de Geely Auto.
Fabrica din Gothenburg, Suedia va construi modelele S90 și S60 care folosesc platforma tehnică SPA (Scalable Product Architecture). Iar fabrica din Ghent, Belgia va produce în viitor doar noile modele din seria 40, care folosesc platforma CMA.
Strategia pe plan mondial a mărcii Volvo include și uzina din Carolina de Sud, SUA. Aceasta este în curs de construire și va produce modele bazate pe platforma SPA destinate pieței din SUA și exportului.Volvo S90 Excellence interior keyboard
Volvo Cars subliniază standardul de calitate la care operează uzinele din China, producând acolo cea mai luxoasă interpretare a sedanului S90. Versiunea Excellence urmează conceptul Lounge Console prezentat inițial pe modelul XC90. Aceasta este o mașină menită să fie condusă cu șofer, în timp ce omul de afaceri stă confortabil pe locul din dreapta spate, unde are la dispoziție un post de lucru modern, cu un ecran de dimensiuni foarte mari conectat la o tastatură wireless. Scaunul pasagerului din dreapta față a fost înlocuit cu consola Lounge, care permite omului de afaceri să se întindă într-o poziție relaxantă. În această consolă există și un compartiment pentru pantofi.
Volvo S90 Excellence mai este echipat cu un plafon panoramic, mese pliabile, suport de pahare cu răcire și încălzire, frigider și pahare din cristal manufacturate de compania suedeză Orrefors, sistem de climatizare cu reglaj pe patru zone și sistem de purificare a aerului din habitaclu.
Desigur, nu lipsesc sistemele de asistare a condusului, care sporesc siguranța. Astfel, Volvo S90 Excellence are sistem City Safety care include și funcția de detectare a animalelor mari, precum și sistemul Pilot Assist, care permite condusul în regim semi-autonom până la viteza de 130 km/h, cu obligația ca șoferul să păstreze mâinile pe volan, în timp ce mașina accelerează, frânează și își corectează singură direcția.
Conectivitatea dintre smartphone și mașină este și ea evoluată, oferindu-se compatibilitate cu Apple CarPlay și Android Auto.
În ceea ce privește motorizare, Volvo S90 Excellence va fi disponibil doar cu propulsia plug-in hybrid T8 Twin Engine.

Citeste si...

Audi RS 7 a parcurs fără șofer un circuit din Spania
Bentley Bentayga Mulliner urcă la noi cote ale luxului

Lasa un comentariu:

Comentarii