Advertisement
STIRI — decembrie 30, 2015 at 2:49 pm

Volkswagen prefigurează din nou un urmaș electric al van-ului Bulli

by

Volkswagen ne oferă un clip video prin care dă noi indicii despre conceptul pe care îl va prezenta la CES în luna ianuarie.

Volkswagen CES 2016

În prima parte a lunii decembrie Volkswagen a publicat o poză în care prefigura conceptul pe care îl va dezvălui în 6 ianuarie 2016 cu ocazia CES (Consumer Electronics Show). Chiar dacă mașina din poză era acoperită cu un voal, se putea deduce formatul de van. Iar acum constructorul german a publicat și un scurt clip video care a generat speculații despre numele prototipului. Se bănuiește că acest concept se va numi Duo-E, ceea ce face o trimitere către propulsia electrică pe care Volkswagen deja a confirmat-o oficial. De altfel, Volkswagen a anunțat deja că prototipul dezvăluit la CES va marca începutul unei noi ere în mobilitatea electrică, capabilă să asigure autonomie lungă la costuri abordabile.
De asemenea, comunicatul oficial ne spune că acest concept va demonstra și tehnologii de conectivitate evoluate care vor fi implementate și în automobilele de serie viitoare.

Nu va prima oară când Volkswagen prefigurează un urmaș electric al legendarului Bulli, care este un simbol asociat perioadei flower-power și hippie. De exemplu, în 2011 a fost prezentat conceptul denumit Bulli. Acesta avea un design care interpreta modern toate detaliile inconfundabile ale modelelor din anii ’50 și ’60. Era animat de un motor electric de 85 kW care asigura o autonomie de până la 300 km. Însă de atunci tehnologiile propulsiei electrice au avansat iar resursele oferite de bateriile litiu-ion sunt mai generoase, astfel că acum este un moment potrivit ca Volkswagen să lanseze în serie un model care nu răspunde doar nostalgiei pentru adorabilul Bulli, ci și utilitate reală printr-o propulsie mai eficientă.

Citeste si...

Helvetia Luxury Watches și Alexandru Ciucu ne oferă o lecție de armonie între costumul impecabil și ...
BMW M8 Gran Coupé Concept îi ia în țintă pe Audi A7 și Mercedes-Benz CLS

Lasa un comentariu:

Comentarii