Advertisement
STIRI — martie 20, 2018 at 11:06 am

Volkswagen I.D. R Pikes Peak, în “Cursa către nori”

by

Volkswagen I.D. R Pikes Peak este prototipul de competiții electric cu care constructorul german va concura la ediția din acest an a Pikes Peak International Hill Climb, desfășurată în 24 iunie.

Der I.D. R Pikes Peak

Volkswagen are în plan să introduce în producție mai mult de 20 de modele electrice până în 2025, care vor forma gama denumită I.D.. Acestea vor fi construite începând cu 2019 în Zwickau, Germania.

Modelul sport electric I.D. R Pikes Peak va avea rolul nu doar de vector de imagine, ci și de plaformă pentru dezvoltarea performanțelor și anduranței propulsiei electrice. Totodată, acest model de competiție a fost dezvoltat împreună cu divizia sport R GmbH, din cadrul Volkswagen. Astfel, colaborarea dintre divizia R GmbH și Volkswagen Motorsport capătă la rândul său o nouă dimensiune.

Der I.D. R Pikes Peak

Volkswagen I.D. R Pikes Peak are propulsie 100% electrică și tracțiune integrală. Încă nu au fost comunicate cifre despre puterea sau performanțele acestui model, dar Volkswagen Motorsport spear să stabilească un nou record pentru clasa mașinilor electrice la Pikes Peak, competiție cunoscută și drept “cursa către nori”. Traseul de 19,99 km începe la altitudinea de 2.800 metri desupra nivelului mării, în Munții Stâncoși din Colorado, SUA. Și se încheie la altitudinea de 4.300 metri.

Citeste si...

Ferrari GTC4Lusso – 690 de cai putere cabrați pentru toate anotimpurile
Mercedes-AMG GT S Roadster anunță o vară fierbinte

Lasa un comentariu:

Comentarii