Advertisement
Lifestyle, STIRI — noiembrie 8, 2016 at 4:37 pm

VIDEO: Zenith El Primero Range Rover – Ceasul dedicat iconicului SUV de lux

by

Zenith El Primero Range Rover etalează valorile pe care legendarul SUV de lux le împarte cu cel mai precis calibru cronograf produs în serie.

open-zenith-el-primero-range-rover

Anul 1969 a marcat nașterea a două creații mecanice legendare, una din industria automobilistică, cealaltă din arta orologeriei. Ambele modele au impus în domeniile lor noi etaloane de excelență tehnologică. Este vorba despre SUV-ul Range Rover și calibrul El Primero proiectat de Zenith, care acum își asociază valorile și imaginea prin intermediul unui ceas de excepție. Acesta se numește Zenith El Primero Range Rover și a fost prezentat în premieră odată cu debutul noii versiuni exclusiviste a nobilului Range Rover SVAutobiography Dynamic.

Ceasul cu dedicație pentru Range Rover era aproape o sarcină obligatorie în strategia de imagine pentru SUV-ul Land Rover. Și asta pentru că Bentley a reușit să producă un SUV mai scump, mai exclusivist decât Range Rover, pe care îl oferă inclusiv cu ceasuri Breitling care tronează pe partea superioară a planșei de bord. Acum, Range Rover se poate lăuda la rândul său cu un ceas dedicat, ca și Bentley Bentayga. Iar alegerea mărcii Zenith este una foarte potrivită, deoarece marca elvețiană are ca și Land Rover și Range Rover o reputație asociată cu exploratori celebrii, cu spiritul de aventură, dar și cu standarde tehnice de cel mai înalt nivel.

În 1969, Charles Spencer King și echipa sa de la compania Rover au finalizat proiectul Velar, care avea să devină modelul Range Rover, vehiculul capabil să ofere abilități de off-roader și confort de sedan. La începutul aceluiași an (10 ianuarie 1969), orologierul elvețian crea în premieră mondială un mecanism cronograf cu întoarcere automată. Era cel mai precis ceas cronograf de mână creat vreodată, iar calibrul El Primero este și în prezent cel mai precis mecanism cronograf produs în serie.

Asemeni structurii de aluminiu a Range Rover-ului, ceasul Zenith El Primero Range Rover are o carcasă cu diametru de 42 mm făcută din aluminiu. O particularitate a carcasei este că a fost acoperită cu ceramică, material rezistent la zgârieturi. Cadranul de culoare gri are finisaj periat și aduce aminte de detaliile de culoare Graphite Atlas ale SUV-ului Range Rover SVAutobiography Dynamic.
Partea din spate a ceasului este vitrară cu cristal safir astfel că pot fi admirate detaliile minuțioase ale calibrului și finisărilor. Pe greutatea oscilantă a mecanismului sunt gravate numele Zenith El Primero și Range Rover.
Cureaua este din cauciuc și are partea superioară din piele peforată. Clienții pot opta între doup culori pentru pielea de pe curea, una bej deschis, alta albastru navy. Catarama sa este din titaniu acoperit cu un strat protector de Diamond-Like Carbon (DLC).
Ceasul este livrat într-o cutie specială, făcută din același lemn negru acoperit cu lac pe care îl regăsim în Range Rover. Cutia este tapițată pe interior cu piele perforată și se deschide prin apăsarea unui buton similar cu unul al Range Rover-ului.
Atât SUV-ul, cât și mecanismul ceasului se impun prin putere și viteză. Range Rover SVAutobiography Dynamic are motor V8 de 5 litri, care descătușează 550 CP și 680 Nm și sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde. Impozantul SUV este ținut în frâu cu ajutorul sistemului de frânare special Brembo, iar resursele sale de putere sunt gestionate printr-o transmisie automată ZF cu 8 trepte.
Calibrul Zenith El Primero 400B este celebru pentru că funcționează la frecvența de 36.000 de vibrații pe oră (5 Hz), față de cronografele tipice, care funcționează la 28.800 de vibrații pe oră. Acest mecanism este compus din 326 de piese, are funcții de cronograf, tahimetru și afișare a datei și o rezervă de putere de 50 de ore. Ceasul poate rezista la scufundări în apă de până la 100 de metri adâncime.

Citeste si...

Patinoarul Telekom Arena găzduiește Campionatul Național de Patinaj Artistic pentru copii
Mercedes-Benz CLS versus Audi A7 Sportback – Duelul noilor coupe-uri de lux cu 4 uși

Lasa un comentariu:

Comentarii