Advertisement
STIRI — septembrie 19, 2016 at 11:57 am

VIDEO: Volvo V90 Cross Country – Un gentleman practic și aventuros

by

Volvo V90 Cross Country prezintă interpretarea modernă a formatului de break cu veleități de SUV, sau mai bine zis gentleman-ul suedez cu spirit practic care a impus moda lumbersexual în segmentul break-urilor premium.

New Volvo V90 Cross Country Driving

În urmă cu 20 de ani, când piața SUV-urilor începea să prindă contur serios, Volvo a propus alternativa numită Cross Country. Odată cu prezentarea în 1996 a modelului V70 XC, Volvo a creat o formulă de succes, care avea să fie ulterior adoptată în segmentul premium și de Audi A6 și A4 allroad quattro. În 2017 vom vedea și prima propunere similară oferită de Mercedes-Benz pe baza noului model Clasa E.
Rețeta Cross Country dezvoltată de Volvo folosește drept bază faimoasele sale break-uri din clasa mare. Pe lângă spațiul generos și nivelul de siguranță ridicat, modelele Cross Country dispun de o gardă la sol înălțată și un sistem de tracțiune integrală care oferă abilități off-road capabile să rivalizează SUV-urile. Încă de la prima generație V70 XC, comercializată între 1997 și 2000, Volvo s-a bucurat de succes însemnat cu acest model în Statele Unite ale Americii. A doua generație (2000-2007) avea să primească un sistem 4×4 evoluat și să fie redenumită XC70, pentru a se alinia în gamă alături de XC90, primul SUV Volvo. A treia generație (2007-2016) și-a continuat succesul în SUA, piață care a achiziționat aproape jumătate din producția totală a acestui model versatil. De asemenea, vânzările XC70 au primit un imbold puternic după ce modelul a figurat drept mașina celebrului fotbalist Zlatan Ibrahimovic într-o reclamă Volvo.

New Volvo V90 Cross Country Driving Matte
Volvo va prezintă acum noua generație V90 Cross Country, care redă în această formulă consacrată toate avantajele seriei de modele 90: design avangardist, motoare eficiente, tehnologii avansate de siguranță și asistare a condusului.
Desigur, V90 Cross Country a fost conceput pentru a face față unor condiții de vreme extremă. Este o mașină gândită să traverseze noroaie, drumuri de munte, gheață și nămeți înalți până la genunchi. Testele din timpul dezvoltării mașinii au fost desfășurate în Suedia, țară recunoscută pentru iernile vitrege. În nordul Suediei temperaturile coboară până la -40 de grade Celsius. Dar, totodată, V90 Cross Country a fost chinuit și în căldurile deșertului din Arizona.
Volvo V90 Cross Country combină această rezistență la condiții dure cu rafinamentul, confortul și siguranța care definesc modelele din noua serie 90.

V90 Cross Country beneficiază de toate sistemele inteligente de asistare a condusului pe care le întâlnim la SUV-ul XC90, berlina S90 și break-ul V90. Lista de dotări include:
sistem de camere video care oferă o vedere împrejurul mașinii
sistem Run Off-Road Protection care protejează în cazul în care mașina părăsește carosabilul. Acesta pretensionează centurile de siguranță și deformează controlat sezutul și spătele scaunelor față pentru a reduce șocul la nivelul coloanei.
Sistemul City Safety detectează obstacolele din calea mașinii, distinge vehicule, pietoni, bicicliști și animale mari, funcționează ziua și noaptea și este capabil să frâneze automat mașina până la oprire, pentru a evita o coliziune sau a reduce forța impactului.
cruise control adaptiv
sistem de citire și redare a semnelor de circulație
funcție de corectare automată a direcției pentru păstrarea mașini între marcajele benzii de rulare
sistem de asistare a manevrelor de parcare
sistem de avertizare în cazul unei potențiale coliziuni cu spatele, care este capabil să frâneze automat mașina în scenarii în care aceasta rulează în marșarier iar prin spate său trece un alt vehicul

V90 Cross Country oferă și sistemul infotainment multifuncțional Sensus, prin care șoferul poate selecta și diferitele moduri de rulare a mașinii. Pe lângă modurile Eco, Comfort, Dynamic și Individual (prin care șoferul poate personaliza caracteristici precum răspunsul direcției, pedalei de accelerație, motorului sau amortizoarelor controlate electronic opțional), V90 Cross Country dispune ca și SUV-ul XC90 de modul Off-Road. Nivelul de confort poate fi crescut și prin alegerea sistemului de suspensii pneumatice pentru puntea spate, disponibile opțional.
În plus, comparativ cu break-ul V90, versiunea Cross Country are o gardă la sol înălțată cu 65 mm, precum și unghiuri de atac și degajare mai permisive.

Citeste si...

VIDEO: Reconstruirea legendelor este noua afacere retro
Mr. Bean vinde două dintre super sedanurile începutului anilor ’90

Lasa un comentariu:

Comentarii