Advertisement
STIRI — august 25, 2016 at 9:53 am

VIDEO: Volvo „The Iron Knight” a devenit cel mai rapid camion din lume, folosind anvelope Goodyear

by

Volvo „The Iron Knight” a atins o viteză maximă de 276 km/h, folosind anvelope Goodyear care au fost produse pe carcasele cauciucurilor de camioane standard.

Producătorul suedez de camioane Volvo Trucks a creat cel mai rapid camion din lume, propulsat de un motor diesel de 13 litri montat central, care descătușează 2.400 CP și un cuplu de 6.000 Nm! Astfel, deși camionul cântărește 4,5 tone, Volvo “The Iron Knight ” reușește un demaraj 0-100 km/h în doar 4,6 secunde.

Anvelopele Goodyear au ajutat camionul, să atingă o medie de viteză de 169,09 km/h într-un timp de 21,29 secunde, într-o mie de metri de la start. Camionul Volvo “The Iron Knight” a doborât de asemenea recordul pe distanța de 500 de metri, cu o viteză de 131,29 km/h în 13,71 de secunde de la start. De asemenea, în timpul stabilirii celor două recorduri, camionul Iron Knight a atins o viteză maximă de 276 km/h.

Interesant este că anvelopele folosite de monstrul de 2.400 CP sunt construite pe carcasele anvelopelor de camion standard. Producătorul Goodyear explică performanțele deosebite ale acestor anvelope: „Anvelopele Goodyear The Iron Knight 315/70R22.5 pentru axa de direcție au la bază anvelopele Goodyear Truck Racing, care sunt folosite de către toate camioanele care concurează în Campionatul European de Curse de Camioane organizat de Federația Internațională de Automobilism (FIA). Anvelopele 495/45R22.5 pentru axa de tracțiune sunt capabile să suporte un cuplu motor incredibil ca cel pe care îl dezvoltă camionul Iron Knight. Ambele anvelope sunt construite pe carcasele anvelopelor de camion standard de la Goodyear, care au un compus special dezvoltat pentru banda de rulare și un profil deosebit al benzii.

Goodyear adaugă: „Cursa pentru stabilirea acestor noi recorduri a avut loc pe o pistă de test închisă din nordul Suediei. Camionul Iron Knight a fost condus de Boije Ovebrink care are o experiență de peste 30 de ani atât în pilotarea mașinilor cât și a camioanelor de curse și care a mai doborât anterior alte cinci recorduri mondiale. În acest moment, cele două recorduri sunt revizuite de FIA, asociația internațională pentru motor sport.
Volvo Trucks și Goodyear au o istorie lungă și puternică de parteneriat – în special când vine vorba de recorduri mondiale. Camionul Mean Green, pilotat de asemenea de Boije Ovebrink, a devenit cel mai rapid camion hibrid din lume în 2012, când a fost doborât recordul de viteză tot pe anvelope de camion special dezvoltate de Goodyear.

Despre Goodyear
Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 66.000 de angajați și își fabrică produsele în 49 de unități de producție în 22 de țări peste tot în lume. Cele două centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio, și Colmar-Berg, Luxemburg, se luptă să dezvolte produse și servicii de ultimă generație care stabilesc standarde tehnologice și de performanță în această industrie.
Gama de anvelope de iarnă a Goodyear Dunlop Europa pentru vehicule comerciale, autobuze și autocare include peste 400 de anvelope diferite ce acoperă peste 55 de dimensiuni. Mulți din producătorii de vehicule comerciale de top aleg ca echipare originală anvelope de la Goodyear, printre aceștia numărându-se DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania și Volvo. Goodyear furnizează de asemenea anvelope pentru majoritatea producătorilor. Cu sistemul de soluții Fleet First, care cuprinde și rețeaua de service TruckForce, programul de asistență rutieră ServiceLine 24h, sistemul de management pe internet FleetOnlineSolutions și tehnologiile de reșapare de la Goodyear, Goodyear furnizează una din cele mai mari game de servicii dedicate din industrie.
Pentru mai multe informaţii despre Goodyear şi produsele sale, vizitaţi www.goodyear.eu/ro

Citeste si...

Tesla Model 3 – Debut fără rival
Audi Q8 versus BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe

Lasa un comentariu:

Comentarii