Advertisement
STIRI — august 25, 2017 at 2:07 pm

VIDEO: Volkswagen T-Roc face poftele milenialilor

by

Volkswagen T-Roc s-a născut în contextul în care experții estimează că piața SUV-urilor cu dimensiuni compacte aproape se va dubla pe parcursul următorilor 10 ani.

Der neue Volkswagen T-Roc

Jürgen Stackmann, membru al consiliului director pentru Volkswagen, detaliază: “Aproape 80 de procente din totalul SUV-urilor compacte sunt vândute în Europa și China. Acest tip de SUV câștigă teren în Brazilia, India, Rusia și SUA. Preconizăm că în următorii 10 ani vânzările anuale de SUV-uri compacte vor crește de la aproximativ 6,4 milioane de unități la 10,6 milioane de unități.”
Astfel, T-Roc devine al patrulea și cel mai mic SUV din gama Volkswagen și este pregătit să atragă clientela care până acum vâna modele precum Mini Countryman, Mazda CX-3. T-Roc este o alternativă inclusiv pentru vărul său Audi Q2.

DB2017AU01269_large
Designul modern și robust, cromatica în două culori a caroseriei și tehnologiile avangardiste pentru conectivitate și asistare a condusului vor ținti cu precizie preferințele milenialilor. Debutul său în piețele din Europa este programat pentru luna noiembrie a acestui an. Iar în Germania, Volkswagen T-Roc va fi oferit la prețuri de circa 20.000 de euro.
Volkswagen anunță că din dotările standard vor face parte sistemul de frânare automată post coliziune, sistemul Front Assist cu funcții de frânare automată și monitorizare a pietonilor, sistemul de corectare automată a direcției când mașina urmează să părărească marcajele benzii fără semnalizare prealabilă și sistem de alertare când șoferul dă semne de neatenție sau oboseală. Opțional pot fi adăugate următoarele: cruise control activ, sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, cameră video pentru marșarier, sistem de parcare automată cu funcție de frânare, sisteme de monitorizare a vehiculelor din unghiul mort și a vehiculelor care trec prin spatele lui T-Roc.
Și comportamentul dinamic al mașinii poate fi personalizat. Sistemul de control adaptiv al șasiului permite selectarea mai multor reglaje pentru amortizoare, astfel că șoferul are posibilitatea de a alege între un comportament mai sportiv și unele axate mai mult pe confort, în funcție de doleanțele de moment. Și sistemul de direcție are asistare prograsivă, o soluție tehnologică care a debutat la modelul Golf GTI.

Der neue Volkswagen T-Roc
Experiența avangardistă de la volan este completată de opțiuni precum instrumentarul de bord digital Active Info Display, cu un ecran de 11,7 inch. În centrul planșei de bord se află un al doilea ecran multifuncțional, care este tactil și are diagonala de 6,5 inch în echipare standard. Opțional se pot alege și sisteme infotainment cu ecrane tactile de 8 inch. De asemenea disponibile sunt încărcarea wireless pentru smartphone, conectivitatea prin Android Auto și Apple CarPlay, precum și pachetul Security & Service, care include serviciul de urgență, notificări în caz de accident și asistență în caz de avarii.

Acest SUV construit pe platforma MQB utilizată în cadrul VAG are este cu 252 mm mai scurt decât Volkswagen Tiguan, având 4.234 mm lungime. Dar ampatamentul său de 2.603 mm oferă spațiu pentru 5 persoane, iar portbagajul este de 455 l. Spațiul util poate crește până la 1.290 l, când spătarele banchetei sunt rabatate.
Volkswagen T-Roc va putea fi configurat cu tracțiune pe puntea față sau integrală permanentă (4MOTION), cu transmisii manuale sau automate cu dublu ambreiaj, în funcție de motorizarea dorită. Vor fi propuse pentru început 3 propulsoare pe benzină și 3 diesel.
Variantele de configurații sunt următoarele:

Benzină:
1.0 TSI, 115 CP, 200 Nm, transmisie manuală cu 6 trepte, tracțiune față
1.5 TSI, 150 CP, 250 Nm, transmisie manuală cu 6 trepte, tracțiune față
1.5 TSI, 150 CP, 250 Nm, transmisie automată DSG cu 7 trepte, tracțiune față
1.5 TSI, 150 CP, 250 Nm, transmisie automată DSG cu 7 trepte, tracțiune integrală 4MOTION
2.0 TSI, 190 CP, 320 Nm, transmisie automată DSG cu 7 trepte, tracțiune integrală 4MOTION

Diesel:
1.6 TDI, 115 CP, 250 Nm, transmisie manuală cu 6 trepte, tracțiune față
2.0 TDI, 150 CP, 340 Nm, transmisie manuală cu 6 trepte, tracțiune față
2.0 TDI, 150 CP, 340 Nm, transmisie manuală cu 6 trepte, tracțiune integrală 4MOTION
2.0 TDI, 150 CP, 340 Nm, transmisie automată DSG cu 7 trepte, tracțiune față
2.0 TDI, 150 CP, 340 Nm, transmisie automată DSG cu 7 trepte, tracțiune integrală 4MOTION
2.0 TDI, 190 CP, 400 Nm, transmisie automată DSG cu 7 trepte, tracțiune integrală 4MOTION

Citeste si...

VIDEO: Volvo introduce Skype for Business pentru seria de modele 90
VIDEO: Constructorii premium se întrec în SUV-uri electrice cu 400 CP și autonomie de 500 km

Lasa un comentariu:

Comentarii