Advertisement
STIRI — iunie 4, 2018 at 1:16 pm

VIDEO: Volkswagen I.D. R vânează recordul pentru mașini electrice la Pikes Peak

by

Cu 680 de cai putere, demaraj 0-100 km/h în doar 2,25 secunde și o aerodinamică extravagantă, Volkswagen I.D. R vrea să devină cea mai rapidă mașină electrică din istoria cursei de la Pikes Peak din Colorado.

DB2018AU00515_large

Deși reușește un demaraj mai rapid decât mașinile de Formula 1, după cum subliniază constructorul, prototipul de competiții Volkswagen I.D. R Pikes Peak are de doborât un record foarte greu de atins. Acest record este de 8:57.118 secunde pentru traseul de 19,99 km, care înseamnă 156 de viraje ce urcă de la altitudinea de 2.862 metri, la 4.302 metri. Spre deosebire de motoarele cu ardere internă, propulsiile electrice nu sunt afectate de cantitatea de oxigen scăzută din cauza acestor altitudini.

Dar Pikes Peak International Hill Climb este oricum neiertător și prin capriciile meteo. Ediția din acest an a competiției are loc în 24 iunie. Iar în medie 18 din cele 30 de zile ale lunii iunie se întâmplă să fie mohorâte nu doar de ploaie, ci și de zăpadă sau grindină. Totodată, la linia de finish, temperatura medie în luna iunie este de 0 grade Celsius.

DB2018AU00516_large

La volanul lui Volkswagen I.D. R Pikes Peak va fi experimentatul pilot francez Romain Dumas. Palmaresul său vast include câștigarea de 2 ori a Cursei de 24 de Ore de la Le Mans și de 3 ori a cursei de la Pikes Peak. Experiența sa va pune în valoare cei 680 de cai putere (500 kW) produși de propulsia electrică. Aceasta cuprinde câte un motor electric la ambele punți. După prima sesiune de teste de la Pikes Peak, Romain Dumas spune că I.D. R este cea mai bună mașină pe care a condus-o până acum pe acest traseu din Colorado. L-au impresionat demarajul și viteza cu care abordează virajele. De asemenea, Dumas spune că se poate concentra mai mult la trasă, deoarece propulsia electrică nu are o cutie de viteze.

Volkswagen ne oferă și un clip video al acestei sesiuni de teste:

Citeste si...

Ford oferă o suspensie inteligentă care nu lasă roțile să cadă în gropi
Cvartetul Aston Martin Vanquish Zagato

Lasa un comentariu:

Comentarii