Advertisement
STIRI — ianuarie 12, 2017 at 2:13 pm

VIDEO: Volkswagen I.D. Buzz – Legendarul Microbus renaște în era mașinilor electrice

by

Volkswagen I.D. Buzz a fost prezentat la Salonul Auto de la Detroit drept viitorul modelelor MPV electrice și conectate.

Volkswagen Showcar I.D. BUZZ

I.D. Buzz este al doilea model dezvoltat pe baza platformei Modular Electric Drive Kit (MEB) pe care Volkswagen a dezvoltat-o special pentru a crea o gamă de modele electrice. Dr. Herbert Diess, Președintele Consilului Director al mărcii Volkswagen, explică: “Începând din 2020 vom lansa familia de modele I.D., care va fi o nouă generație de mașini complet electrice și conectate. Pe acestea și le vor permite milioane de oameni, nu doar milionarii.”
La Salonul Auto de la Paris, din toamna anului trecut, Volkswagen a prezentat primul concept I.D. dezvoltat pe platform MEB. Acesta este un automobil compact electric, cu autonomie de 600 km și capabil să se conducă autonom. Compactul I.D. va fi lansat în 2020. Iar acum, I.D. Buzz propune formatul de van, sau MPV, pe baza aceleiași platforme.

DB2016AU01093_large
Șoferul lui I.D. Buzz nu trebuie decât să împingă puțin volanul, iar acesta se va retrage singur în planșa de bord, mașina comutându-se automat pe modul de rulare complet autonom. Apoi șoferul se poate întoarce cu scaunul său către pasagerii din spate. Mașina utilizează scanere cu laser, senzori cu ultrasunete, senzori radar și o rețea de camere video amplasate în diferite puncte ale caroseriei, pentru a se ghida singură. De asemenea, automobilul primește prin Cloud informații despre trafic. Volkswagen spune că acest scenariu este posibil din 2025.
Cu asemenea abilități de a rula singur, van-ul I.D. Buzz prefigurează viitorul modelelor MPV. Și este cu adevărat o interpretare futuristă a legendarului Volkswagen Microbus, de la care preia detaliile de design și formatul general. Nu e primul concept cu care Volkswagen a încercat să renască modelul Microbus, dar I.D. Buzz pare cel mai pregătit să reclădească din 2020 legenda. Are o estetică încărcată de multă nostalgie, în care sunt învelite tehnologii foarte convingătoare. Va fi atât omașină cumpărată ca o declarație de stil, cât și automobilul ideal pentru familie și pentru escapade cu prietenii.

Nu mai puțin de opt persoane pot fi găzduite în habitaclu, deoarece I.D. Buzz are un ampatament care măsoară 3,3 metri lungime. Spațiul din interior este generos datorită dimensiunilor caroseriei (4.942/1.976/1.963 mm), iar cele opt scaune pot fi configurate și pliate după bunul plac al pasagerilor. De altfel, I.D. Buzz este conceput pentru a putea transporta și biciclete sau plăci de surf, pe lângă pasageri.
Este promis și un nivel ridicat al confortului, datorită suspensiilor cu amortizoare gestionate electronic. Iar pe puntea spate suspensia este pneumatică. În plus, tracțiunea integrală oferă o versatilitate sporită.

Volkswagen I.D. Buzz impresionează și prin specificațiile propulsiei electrice. Bateria de 111 kWh amplasată sub podea asigură o autonomie de 600 km și are nevoie de numai 30 de minute pentru a se încărca 80% la o sursă de 150 kW. La fiecare punte există câte un motor electric de 150 kW. Puterea lor cumulată este de 275 kW (374 CP), astfel că demarajul 0-100 km/h durează doar 5 secunde. Viteza de top este limitată la 160 km/h.
Nu în cele din urmă, I.D. Buzz se remarcă și prin faptul că nu are o planșă de bord convențională. În centrul acesteia se află o tablet portabilă, care poate fi fixate pe un brat special. Prin intermediul acestei tablete se controlează funcții precum cele pentru sistemul infotainment sau climatizare cu reglaj pe 6 zone. În locul instrumentelor de bord sau a altor afișaje, I.D. Buzz livrează toate informațiile necesare șoferului prin intermediul unui sistem Head-Up Display cu funcție de augmentare a realității prin proiectarea unor imagini 3D.
Și volanul este complet diferit de cele actuale. Nu are spite și nici butoane. În schimb, suprafața sa devine un panou de control încorporând senzori de atingere.

Citeste si...

Mercedes-Benz Clasa E vs Jaguar XF și Volvo S90
[VIDEO] Range Rover Fifty - O ediție specială pentru aniversarea de 50 de ani

Lasa un comentariu:

Comentarii