Advertisement
STIRI — august 19, 2016 at 1:26 pm

VIDEO: Vision Mercedes-Maybach 6 – Viitorul epic al luxului

by

Vision Mercedes-Maybach 6 îmbracă soluțiile de condus autonom și o propulsie electrică ultraperformantă într-o interpretare care cucerește prin frumusețe debordantă și lux formulat cu soluțiile digitale avangardiste.

Vision Mercedes-Maybach 6, 2016

Toate discuțiile din ultimii ani despre cum va dispărea plăcerea condusului odată cu funcțiile de condus autonom, sau cum propulsiile electrice nu vor putea să ofere vreodată exaltarea și simfonia produse de un motor V8 sau V12 care arde benzină ne face uneori să ne pierdem încrederea că automobilul va mai fi o experiență epică. Dar Mercedes-Benz face să pară de prisos toate aceste opinii. Le înlătură grațios și ușor, ca și cum ar fi suflat într-o păpădie, pentru că știe cum va transforma transforma tehnologiile digitale într-o nouă eră epică a automobilismului. Și ne oferă dovada dezvăluind conceptul Vision Mercedes-Maybach 6, care nu doar stârnește speranțele lansării unui coupe ultra-luxos, ci ne face să visăm ca atunci când ne-am îndrăgostit de automobile.

Vision Mercedes-Maybach 6, 2016

Vision Mercedes-Maybach 6 are proporții și dimensiuni impunătoare (5.700/2.100/1.328 mm), dar totodată elegante și senzuale. Spre deosebire de excentricul Maybach Exelero din 2005, care părea mașina unui personaj negativ precum Cruella De Vil, Vision Mercedes-Maybach 6 este frumusețe pură. Formele sale par că au fost sculptate gentil de vânt, designul este inspirată de caroseriile stil „aero” dar și de yacht-uri sau bărci de viteză. Nostalgia acestor forme este completată de blocurile optice moderne și de camerele video care țin locul oglinzilor retrovizoare. Tradiționalele portiere Mercedes-Benz cu deschidere tip fluture și luneta făcută din două secțiuni adaugă tușe exotice. Iar grila frontală face trimitere atât la grilele modelelor Maybach clasice, cât și la costumele bespoke cu dungi verticale.

Vision Mercedes-Maybach 6, 2016

Habitaclul a fost creat ca un lounge al viitorului, care combină ecrane digitale de mari dimensiuni, panouri de ulm și tapițerie de piele fină. Parbrizul are la rândul său rolul de ecran, afișând informații despre rulare și date geografice. Pasagerii pot controla informațiile afișate pe parbriz folosind gesturi, nu butoane. De asemenea, butonii din tapițeria scaunelor nu sunt înveliți în piele, așa cum întâlnim la fotolii, ci sunt de fapt senzori care măsoară funcțiile vitale ale pasagerilor. În funcție de parametrii citiți de senzori, este activată automat funcția de masaj a scaunelor, se reglează poziția acestora, iar funcționarea climatizării este ajustată pentru a spori confortul după necesitățile pasagerilor.
Senzorii din scaune citesc și incidența luminii în habitaclu, disting culorile hainelor pasagerilor și, ținând cont și de temperatura din mașină, schimbă luminile ambientale din habitaclu pentru a personaliza ambianța. În portbagajul frontal se află două valize care imită designul exclusiv al conceptului.

Vision Mercedes-Maybach 6 are capacitatea de a rula autonom, iar propulsia este 100% electrică, aspect reprezentat vizual și de tunelul transparent din habitaclu, care afișează artistic așa-zisul traseu al electricității. Sistemul de propulsia electrică este la fel de impresionant ca și designul lui Vision Mercedes-Maybach 6, fiind format dintr-o baterie de 80 kWh și patru motoare electrice, care produc împreună 550 kW (750 CP). Fiecare roată este animată de câte un motor electric, ceea ce înseamnă că miestuosul coupe beneficiază de tracțiune integrală. Această soluție îl ajută să sprinteze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde și să atingă o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Pe lângă performanțele de mașină sport, sistemul de propulsie electrică uimește și prin autonomia de 500 km pe care o asigură. Un alt plus major este capacitatea de încărcare rapidă. În doar 5 minute bateriile se încarcă suficient pentru a mai oferi autonomie de 100 km. Sistemul de încărcare de până la 350 kW permite inclusiv încărcare wireless.

Vision Mercedes-Maybach 6 este expus în cadrul Monterey Car Week, care are loc în intervalul 16-21 august. În ultima zi a evenimentului va avea loc Concursul de Eleganță de la Pebble Beach.

Citeste si...

Clienții lui Ford GT vor fi obligați să îl conducă și să nu îl vândă repede
Porsche va concura în Formula E din 2019

Lasa un comentariu:

Comentarii