Advertisement
STIRI — ianuarie 31, 2018 at 11:31 am

VIDEO: Un client sceptic testează cei 400 CP electrici ai lui Jaguar I-PACE în condiții arctice

by

Jaguar I-PACE, primul model de serie 100% electric al mărcii britanice va fi comercializat începând din 1 martie 2018. Până atunci Jaguar ne arată cum se descurcă acest crossover electric în condițiile de iarnă cu temperaturi care scad până la -40 de grade Celsius.

I-PACE Winter testing_042

Devine din ce în ce mai greu și pentru cei mai sceptici să spună că mașinile electrice produc anxietate legată de autonomie, timp de încărcare sau performanțe. Cel puțin Jaguar I-Pace pare pregătit să combată foarte convingător aceste prejudecăți.
De exemplu, unul dintre potențialii clienți ai lui I-PACE care avea dubii despre propulsia electrificată este Tony Westerlund. El locuiește în Suedia, unde iernile sunt foarte dure. În Arjeplog, Suedia este și centrul de teste al Jaguar Land Rover, astfel că producătorul britanic l-a invitat pe Tony să se convingă singur despre abilitățile lui I-PACE în condițiile arctice. Părerile lui Tony din timpul acestui test ne sunt prezentate într-un clip video special.

Cu ocazia testului, Tony Westerlund a aflat că bateriile lui Jaguar I-PACE se pot încărca până la 80% din capacite în doar 45 de minute de la o sursă rapidă de alimentare cu electricitate. Acestă informație completează specificațiile comunicate prealabil. Jaguar I-Pace va avea câte un motor electric la fiecare punte, beneficiind astfel de tracțiune integrală. Sistemul de propulsie electric generează 400 CP și 700 Nm, făcând posibil un sprint 0-96 km/h în circa 4 secunde. Pachetul de baterii litiu-ion de 90 kWh promite o autonomie de până la 500 km. Iar Jaguar spune că la o sursă de 50 kWh bateriile pot fi încărcate până la 80% din capacitatea lor în 90 de minute.
Performanțele dinamice ale lui Jaguar I-PACE vor fi etalate și în cadrul competiției care i-a fost dedicată. Din 2018, aproape 20 de exemplare ale crossover-ului electric vor concur în Jaguar I-PACE eTROPHY, o competiție satelit a campionatului FIA Formula E. Vor fi câte 10 curse, găzduite pe circuite din orașe mari precum Hong Kong, Paris, New York, Sao Paolo.

Modelul Jaguar I-PACE face parte din strategia Jaguar Land Rover de a-și electrifica toată gama de modele până în 2020, folosind propulsii 100% electrice sau hibride. Această decizie vine în contextul în care Marea Britanie intenționează ca în 2040 să interzică vânzarea autoturismelor cu propulsii care ard benzină sau motorină.

Citeste si...

DS 7 CROSSBACK intră în serviciul Președintelui Emmanuel Macron
Hyundai Ioniq Hibrid: Generația viitorului

Lasa un comentariu:

Comentarii