Advertisement
STIRI — noiembrie 8, 2016 at 12:20 pm

VIDEO: Skoda ne oferă toate detaliile despre interiorul îmbunătățit al Octaviei facelift

by

Skoda Octavia primește cu ocazia facelift-ului o listă bogată de sisteme infotainment, precum și soluții Simply Clever care sporesc latura utilă și confortul.

octavia-interior-1

Facelift-ul Skodei Octavia aduce o evoluție importantă în ceea ce privește sistemul infotainment.
Nivelul de echipare care include sistemul audio Swing oferă conectivitate prin SmartLink+, o platformă care poate afișa multiple aplicații de smartphone prin MirrorLink, Apple CarPlay și AndroidAuto. La acest sistem se poate adăuga opțional funcția SmartGate care permite accesarea prin intermediul smartphone-ului a informaţiilor despre automobil.
O versiune superioară a sistemului infotainment este cea cu sistem de sunet Bolero. Aceasta este o dotare standard a nivelului de echipare Laurin & Klement și se distinge prin ecranul multifuncțional design glass cu diagonală de 8 inci, care este inclus în planșa de bord. Ecranul acesta are senzori de proximitate, astfel că atunci când se apropie degetul, este activat modul de operare, ceea ce permite gesturi precum swipe şi scroll, dar şi introducerea de caractere.
A treia treaptă de echipare infotainment este cea cu sistemul de navigație Amundsen. Această echipare oferă și funcția de hotspot Wi-Fi. Se oferă și un modul LTE opțional, care livrează internet cu viteze de download de până la 150 Mbit.
Sistemul infotainment de top disponibil pentru Skoda Octavia facelift este cel cu sistem de navigație Columbus, hotspot Wi-Fi integrat și ecran tactil cu diagonală de 9,2 inci și rezoluție de 1,280×640 pixeli.
Pentru pasagerii care ocupă locurile din spate se oferă opțional sisteme de ancorare a tabletelor de spătarele scaunelor față, priză de 230 volţi şi conexiune USB.
Skoda Octavia poate fi echipată și cu Phonebox, care încarcă wireless smartphone-ul și îl conectează la antena de pe plafonul mașinii, pentru o recepție mai bună.
Totodată, se poate opta și pentru sistemul audio Canton cu 8 difuzoare, printre care se numără un subwoofer în portbagaj și un difuzor amplasat central pe planșa de bord. Atât sistemul audio Canton, cât și Phonebox-ul pot fi alese încă de la echiparea Ambition.

O altă noutate introdusă de facelift este cheia de contact care poate memora diferite setări ale mașinii. Astfel, șoferul o poate personaliza pentru a putea controla prin intermediul ei parametrii precum profilul de condus, diferite sisteme de asistenţă, iluminarea de la exterior şi de la interior, sistemul Climatronic, sistemul de infotainment şi scaunele ajustabile electric.

Stilul mai rafinat al interiorului derivă și din detaliile echipărilor. De exemplu, nivelul de echipare Ambition oferă o nouă combinație de negru cu maro, iar versiunile Style şi Laurin & Klement includ standard lumini ambientale care conturează bandourile decorative ale portierelor. Șoferul poate selecta nu mai puțin de 10 nuanțe pentru luminile ambientale.
Habitaclul Skodei Octavia s-a remarcat încă de la început prin spațiu și și soluții utile Simply Clever. Odată cu facelift-ul Octavia a primit măsuţe rabatabile care pot fi amplasate pe spătarele scaunelor față, precum și noi suporturi pentru sticle în canalul median dintre scaunele față. Aceste suporturi pentru PET-uri au o formă care fixează partea inferioară a sticlei, ceea ce permite șoferului să deschidă dopul sticlei folosind o singură mână, lucru care sporește confortul și siguranța.
Skoda oferă numeroase soluții și accesorii utile pentru portbagaj. Cârligele pentru genţi sunt standard, dar se poate opta și pentru podeaua variabilă a portbagajului (începând cu Ambition, excluzând G-TEC), o poliţă multifuncţională, precum și o plasă despărţitoare. În cazul modelului combi este disponibilă și funcția de acționare electrică a hayonului, iar în portbagajul său a fost montată o lanternă detaşabilă cu LED, care poate fi fixată de caroserie cu un magnet.

Citeste si...

VIDEO: Jaguar E-PACE – Intrare în scenă cu o acrobație demnă de Nadia
Specia Super GT: Aston Martin DBS Superleggera versus Ferrari 812 Superfast

Lasa un comentariu:

Comentarii