Advertisement
STIRI — aprilie 3, 2018 at 10:05 am

VIDEO: Range Rover SV Coupe – Argumentul seducător al exclusivității

by

Prima generație a iconicului Range Rover a debutat în 1970 doar în versiune cu 2 portiere, plus hayon. Varianta cu 4 portiere plus hayon a primului Range Rover apărut abia după 1981. Așadar, lansarea lui Range Rover SV Coupe, care este derivat din actuala generație Range Rover, înseamnă cumva și revenirea la formatul inițial. Însă rolul acestui model dezvăluit cu ocazia salonului auto de la Geneva din martie 2018 nu este neapărat un exercițiu de nostalgie, ci are scopul precis de a amplifica aura premium a numelui Range Rover.

Range Rover și-a atribuit aproape nederanjat titlul de cel mai luxos SUV, cel puțin până la a 3-a generație. Dar a 4-a generație are concurență din ce în ce mai nobilă. În ceea ce privește imaginea premium, cea mai mare problemă o reprezintă lansarea lui Bentley Bentayga. Apoi, Rolls-Royce Cullinan va ridica în curând și mai sus pretențiile în segmentul SUV-urilor de lux. Incomodă va fi și lansarea lui BMW X7 și a unei noi generații Mercedes-Benz GLS despre care se tot zvonește că va fi oferit și în versiune Maybach.

Așadar, Land Rover a decis să producă în serie limitată la doar 999 de exemplare modelul Range Rover SV Coupe, pe care îl numește primul SUV coupe full size din industria automobilistică. Este exact formatul pe care concurenții lui Range Rover nu îl oferă, adică un SUV coupe de talie mare. Producția în serie limitată, formatul cu 2 portiere, detaliile de design speciale, luxul somptuos din habitaclu și posibilitățile de personalizare sunt argumente care îi asigură lui Range Rover SV Coupe statutul de mașină de colecție, fiind mai exclusivist din aceste puncte de vedere decât Bentley Bentayga.

Iar prețul este pe măsură. În Marea Britanie, Range Rover SV Coupe are un preț de bază de 240.000 de lire sterline, la care se adaugă costuri serioase pentru personalizările dorite de fiecare client. Cum se justifică acest preț? Prin lux și dotări impresionante.

Range Rover SV Coupe este manufacturat cu minuțiozitate de divizia Special Vehicle Operations. La exterior poate fi stilizat cu vopsea în două tonuri, clienții putând alege dintr-o paletă de 100 de culori. Este de asemenea, primul Range Rover disponibil cu jante de 23 de inch. Este special și designul grilei frontale și al inserției cromate care străbate lateralul mașinii și încadrează fantele de aer verticale din aripile frontale.

Portierele au sistem de închidere automată, care se face electric, astfel că pasagerii nu trebuie să depună nici măcar efortul de a trage ușa chiar până la capăt. Odată urcați în habitaclul scăldat de lumina soarelui se pătrunde prin uriașul plafon panoramic, pasagerii sunt tratați cu confort desăvârșit și materiale rafinate. În habitaclu există patru fotolii, ale căror tapițerie este cusută cu model diamant, executat exclusiv pentru SV Coupe. Clienții pot alege diverse nuanțe de tapițerie și pot cere inclusiv ca scaunele frontale să aibă tapițeria în culoare diferită față de cele posterioare. Tapițeria poate fi asortată cu una dintre cele trei opțiuni de inserții din lemn disponibile.

După cum era de așteptat, această trăsură regală este trasă de o herghelie rasată. Are la dispoziție 565 de cei putere livrați cu caracter de V8-ul de 5,5 litri supraalimentat. Ajutat și de cuplul de 700 Nm, Range Rover SV Coupe execută sprintul 0-96 km/h în 5 secunde și atinge 266 km/h.

Dar Range Rover SV Coupe nu este doar un palat pe roți. Silueta de coupe cere o ținută mai sportivă. Astfel, garda la sol este coborâtă cu 8 mm față de Range Rover-ul normal, iar suspensia este reglată pentru a oferi mai multă plăcere de a șofa. Desigur, nu au fost sacrificate confortul sau abilitățile de off-roader tipice Range Rover. De exemplu, Range Rover SV Coupe poate traversa vaduri cu adâncime de 900 mm și poate tracta până la 3,5 tone.

Citeste si...

Devalorizarea sprintului 0-100 km/h
Noul Kia Stinger vs VW Arteon: pe cine ai alege?

Lasa un comentariu:

Comentarii