Advertisement
STIRI — august 12, 2016 at 12:41 pm

VIDEO: Range Rover se actualizează cu sisteme de condus semi-autonom și o versiune cu caracter sportiv

by

Până la prezentarea unui facelift, Land Rover actualizează modelul Range Rover cu o serie de sisteme de condus semi-autonom și infotainment.

rr17mysvadexterior10081604
Începând din iarna lui 2016, Land Rover ne va propune modelul Range Rover SVAutobiography Dynamic, o versiune de echipare actualizată a impunătorului său SUV. Acest model are motorizare V8 de 550 CP și 680 Nm, cuplată la o transmisie automată ZF cu 8 trepte. Astfel, demarează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde. Range Rover SVAutobiography Dynamic este disponibil doar cu varianta de șasiu cu lungime standard și are suspensii recalibrate, precum și gardă la sol redusă cu 8 mm, pentru a asigura mai multă agilitate fără a compromite confortul tipic al lui Range Rover.
Două sisteme electronice vechează asupra manevrabilității și stabilității mașinii. Dynamic Response reduce înclinările caroseriei, iar Adaptive Dynamics monitorizează de până la 500 de ori pe secundă mișcările SUV-ului, reacționând la manevrele șoferului și schimbările din carosabilul pe care se rulează.
Stilul sportiv al lui Range Rover SVAutobiography Dynamic este subliniat de jantele de 21 sau 22 inch, culoarea Graphite Atlas a inserțiilor care personalizează caroseria și culoarea roșie în care sunt vopsite etrierele sistemului de frânare Brembo și o parte din tapițeria interiorului. Tot roșii sunt și clapetele din spatele volanului, de la care se schimbă treptele cutiei de viteze. Planșa de bord și consola centrală are inserții de culoare Grand Black, iar o parte din butoanele de la bord au au model special.


Sisteme inteligente pentru modelele din 2017

Odată cu lansarea lui Range Rover SVAutobiography Dynamic, toată gama Range Rover este actualizată cu o serie de sisteme inteligente care asistă condusul.
Planșa de bord integrează un nou monitor tactil de 10 inch pentru sistemul multimedia InControl Touch Pro. Acest ecran afișează simultan imagini direfite pentru șofer și pasagerul din dreapta. În plus, InControl Touch Pro oferă acum un sistem de navigație cu mai mute funcții. De exemplu, prin aplicația de smartphone Route Planner șoferul poate selecta o destinație. Aplicația îți va afișa mai întâi ruta de mers pe jos până la automobil, apoi se conectează cu sistemul de navigație al acestuia. După ce se ajunge cu automobilul în apropierea destinației și se parchează în vecinătatea acesteia, pe smartphone va fi afișat traseul de mers pe mers pe jos până la locația unde utilizatorul dorește să ajungă.
Sistemul de navigație este capabil să învețe rutele uzuale ale șoferului, precum cea către serviciu, și indică traseele cele mai bune, în funcție de informațiile despre trafic primite în timp real. De asemenea, șoferul poate trimite altor persoane destinația, ora sosirii și locația curentă.

Lista de noutăți continuă cu sistemul Advanced Tow Assist, care manevrează automat mașina atunci când aceasta are și o remorcă ancorată. Acest sistem folosește rețeaua de camere video care oferă o imagine împrejurul SUV-ului. Pe imaginea afișată în ecranul din bord sunt indicate și liniile trasei corecte.
Pentru plecările din loc de pe suprafețe cu aderență redusă, cum ar fi iarba udă, pietriș, zăpada sau gheața, Range Rover va fi asistat de sistemul Low Traction Launch care ajustează tracțiunea și se decuplează automat când se ajunge la viteza de 30 km/h.
Premiere pentru Range Rover vor fi și Lane Keep Assist, care corectează automat direcția mașinii pentru a rămâne între marcajele benzii de rulare, precum și Blind Spot Assist, un sistem care contrabrachează automat dacă șoferul schimbă banda de rulare riscând să direcționeze mașina în calea altui automobil.
Range Rover va dispune și de sistem de frânare automată atunci când șoferul nu intervine pentru a evita o coliziune cu o mașină aflată în calea SUV-ului. Nu lipsesc sistemele de detectare a mașinilor aflate în unghiul mort, de citire a semnelor de trafic și de detectare a mașinilor care trec prin spatele lui Range Rover atunci când acesta este angajat într-o manevră în marșarier. Iar pilotul automat reduce viteza de rulare folosind informațiile primite de la sistemul de citire a semnelor de trafic.
Nu în cele din urmă, pentru modelele Range Rover din 2017 vor fi oferite 19 culori de caroserie, cu finisaj perlat sau satinat.

Citeste si...

Volvo XC90 T8 optimizat de Polestar are 421 CP și consumă 2,1 l/100 km
VIDEO: Volkswagen I.D. R vânează recordul pentru mașini electrice la Pikes Peak

Lasa un comentariu:

Comentarii