Advertisement
STIRI — ianuarie 22, 2018 at 2:39 pm

VIDEO: Primul exemplar al noului Ford Mustang Bullitt a fost licitat cu 300.000 de dolari

by

Pentru a aniversa 50 de ani de la filmul Bullitt, în care Steve McQueen și Ford Mustang au fost vedete unora dintre cele mai legendare urmăriri cu mașini din istoria cinematografiei, compania Ford a creat o serie limitată Mustang Bullitt pe baza noii evoluții a popularului muscle-car.

Original 1968 Bullitt Mustang
Primul exemplar al acestei serii, vopsit în culoarea verde Dark Highland ca și Bullitt-ul original din 1968, a fost licitat pentru 300.000 de dolari într-un eveniment organizat de Barrett-Jackson. Întreaga sumă va fi donată către Boys Republic, o comunitate de școlarizare și tratament care ajută tinerii cu diverse probleme să ducă o viață normală și cu împliniri. Însuși Steve McQueen a făcut parte din această comunitate, care funcționează ca o organizație non-profit. Iar în data de 19 ianuarie 2018, fiul său Chad McQueen a avut plăcerea de a fi cel care conduce noul Ford Mustang Bullitt pe scena de licitare de la evenimentul Barrett-Jackson.
De asemenea, Ford a invitat-o pe Molly McQueen, nepoata celebrului actor, să descopere atât modelul Bullit condus de Steve în filmul din 1968, cât și să apară în clipurile de prezentare ale noului model.

Noul Ford Mustang Bullitt are un V8 de 5 litri care dezvoltă 475 CP și un cuplu de 569 Nm. Astfel, noul muscle car atinge o viteză maximă de 262 km/h, cu aproape 13 km/h mai mult decât Mustang GT. Pentru a evoca modelul Bullitt original, noua ediție specială are cutie de viteze manuală, cu un levier distinct, care are învârf o bilă albă. De asemenea, nu poate fi comandată decât în culorile negru Shadow și verde Dark Highland, are grilă frontală cu design special, accente cromate, precum cele din jurul grilei frontale, poartă jante de 19 inch negre. Totodată, spiritul sportiv este evocat de frânele Brembo, scaunele Recaro tapițate cu piele neagră, suspensie semi-activă MagneRide și o evacuare prevăzută cu supapă activă, pentru a emite acel sunet bolborosit, tipic V8-urilor clasice.

În filmul Bullit din 1968 au fost folosite 2 mașini Mustang GT fastback. Exemplarul condus în film de Steve McQueen a fost vândut apoi de Warner Bros. unui cumpărător privat. Iar al doilea exemplar, folosit pentru scenele cu sărituri din timpul faimoasei urmăriri din film, a fost trimis la un parc auto. Acest exemplar cu care s-au făcut cascadoriile ce au implicat sărituri a reapărut în 2017 în Baja, California. Modelului condus de Steve McQueen i se pierduse urma, dar a fost și el redescoperit, aflându-se în proprietatea lui Sean Kiernan. Acesta moștenise mașina de la tatăl său, Robert, care o cumpărase în 1974. Se pare că Sean a contactat Ford pentru a-și îndeplini un vis al familiei sale. Mai exact a dorit să prezinte exemplarul său de colecție alături de noul Ford Mustang Bullitt, cu ocazia salonului auto de la Detroit.

Citeste si...

Mercedes-AMG A 45 4MATIC în ediție inspirată de victoria în Formula 1
Goodyear și Dunlop echipează noul BMW Seria 7 cu anvelope de iarnă

Lasa un comentariu:

Comentarii