Advertisement
STIRI — august 3, 2018 at 1:08 pm

VIDEO: Porsche Macan își ascute argumentele tehnologice și stilistice

by

Cu peste 350.000 de exemplare comercializate de la debutul din 2014, Porsche Macan a devenit un pilon esențial în volumul de vânzări generat de compania din Stuttgart.

high_macan_2018_porsche_ag (9)

Porsche Macan se distinge în segmentul SUV-urilor compacte atât prin sportivitatea de care dă dovadă pe șosea, cât și prin abilitățile în teren accidentat. Porsche explică astfel actualizările lui Macan: „Optimizarea șasiului oferă o neutralitate sporită, în același timp menținând stabilitatea și crescând nivelul de confort. Deși atipic pentru segmentul SUV-urilor, Macan are în continuare anvelope mixte, cu lățimi diferite pe axa față și spate. Ca și în cazul mașinilor sport Porsche, această dotare permite conducătorului auto să profite din plin de sistemul de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM), atunci când vine vorba de dinamica la condus. Anvelopele nou dezvoltate, cu caracteristici pentru performanțe superioare, asigură o chiar mai bună dinamică laterală, pentru plăcere sporită de a conduce, în timp ce noile jante de 20 și 21 de inchi se alătură, de asemenea, multiplelor opțiuni de personalizare a designului noului Macan.” Rafinarea caracterului este evidentă la nivel estetic în principal prin prisma stopurilor LED care acum sunt unite cu o bandă luminoasă, precum și a farurilor cu LED, care sunt incluse în lista de dotări standard. Este disponibil și sistemul de control adaptiv al distribuirii luminii, denumit Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS.) Designul exterior poate fi personalizat și cu nuanțe precum „Miami Blue”, „Mamba Green Metallic“, „Dolomite Silver Metallic“și „Crayon“. O importantă sursă de inspirație pentru actualizarea stilistică a lui Porsche Macan au fost modele 911 și 918 Spyder produse de constructorul german. De altfel, volanul sport GT (disponibil opțional) a fost preluat de la 911. Dacă se optează pentru pachetul Sport Chrono, comutatorul pentru selectarea modurilor de condus, precum și butonul Sport Response, sunt integrate în volan.

Porsche Macan beneficiază și de importante evoluții la nivelul conectivității, sistemului infotainment și sistemelor de asistare a condusului. În stilul pe care îl întâlnim la modelele Panamera și Cayenne, versiunea modernizată a lui Macan are acum în centrul planșei de bord un ecran tactil de dimensiuni mari. Diagonala acestuia a crescut de la 7 la 11 inch, iar meniul său este configurabil. Gurile de ventilație ale sistemului de climatizare au fost mutate sub acest display central.

high_macan_2018_porsche_ag (15)

În echiparea standard este inclus și noul modul Connect Plus. Printre funcțiile pe care le oferă acesta se numără sistemul de navigație online (care include furnizarea de informații din trafic în timp real), dar și controlul vocal inteligent. Porsche subliniază: „Unul dintre elementele cheie ale acestui sistem este conexiunea Here Cloud, care oferă pachete de date furnizate de alte vehicule din trafic (swarm data). Cu noua aplicație Offroad Precision, în noul Macan sunt, de asemenea, posibile înregistrarea și analizarea experiențelor din off-road.”  În ceea ce privește siguranța și confortul în timpul rulării în traficul aglomerat și lent, Macan poate fi echipat acum cu sistemul Traffic Jam Assist. Acesta este activ până la 60 km/h și controlează automat accelerarea și frânarea mașinii, precum și virarea.

Citeste si...

Pagani Huayra BC – Performanță la extrem (VIDEO)
Vision Mercedes-Maybach 6: Un coupe ultra luxos de aproape 6 metri lungime

Lasa un comentariu:

Comentarii