Advertisement
STIRI — februarie 27, 2017 at 3:16 pm

VIDEO: Peugeot Instinct – Conceptul libertății augmentate

by

Peugeot Instinct va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva drept o expresie a mobilității viitorului definită prin funcții de condus autonom și conectivitate avansată, care au menirea de a învăța tabieturile șoferului și a-i oferi soluții eficiente în diverse situații cotidiene.

Întâi de toate conceptul Peugeot Instinct face o distincție clară între modurile de rulare și felul în care șoferul se poate bucura de partea plăcută a condusului, lăsând mașina să meargă autonom pe rutele monotone, precum sunt porțiunile de autostradă.
Există două moduri de condus activ denumite Drive Boost și Drive Relax și două moduri de condus autonom, Autonomous Sharp și Autonomous Soft. În Drive Boost mașina are reglaje care amplifică plăcerea condusului manual. Modul Drive Relax activează diverse sisteme de asistare a condusului precum faza lungă automată a farurilor sau cruise controlul activ.

Autonomous Soft pune accent pe confort și este posibil ca în acest mod ruta să dureze mai mult, pentru ca pasagerii să aibă timp pentru a vedea un film sau pentru a se odihni, de exemplu. În modul Autonomous Sharp volanul și pedala de accelerație se retrag, iar mașina se conduce singură, manevrându-se cu precizie și eficiență. Chiar dacă nu mai folosește volanul, șoferul poate controla mașina prin intermediul interfeței digitale i-Device aflată lângă ecranul de 9,7 inci din consola centrală. Printr-o simplă apăsare cu degetul utilizatorul îi poate comanda mașinii să se angajeze într-o depășire sau poate comuta din modul autonom Soft în cel Sharp. Mașina detectează obstacolele din mediul în care rulează folosind inclusiv două camere video, integrate în farurile LED.

Peugeot Instinct se distinge și prin faptul că reușește să completeze într-un mod util funcțiile de condus autonom cu un nivel de conectivitate foarte avansat. Mai exact, conceptul folosește tehnologia cloud-ului Samsung Artik. La acest cloud se conectează nu doar mașina și device-urile mobile ale utlizatorului (smartphone, smartwatch etc.). Sunt integrate inclusiv conturile de social media dar și casa, cu toată aparatura inteligentă pe care o conține (PC, smart TV, sistem audio etc.). Peugeot și compania Sentiance, specializată în prelucrarea de date, au creat un sistem de procesare a tuturor informațiilor colectate astfel despre utilizator. Drept urmare, mașina și toată aparatura conectată poate să se adapteze tabieturilor și preferințelor utilizatorului.
Iată cum descrie Peugeot scenarii din viața reală alături de conceptul Instinct:

Luni, ora 07:45
Ai pornit cu cincisprezece minute mai devreme decât de obicei către întâlnirea programată la 8:30. Luând în calcul condițiile meteo și de trafic, sistemul de navigație al mașinii și jurnalul tău online s-au sincronizat și au sugerat să pleci de acasă cu cincisprezece minute mai devreme, pentru a ajunge la destinație în timp util. Odată urcat în mașină, sistemul audio hi-fi FOCAL începe redarea piesei pe care o ascultai acasă. Atunci când pornești motorul, ușile casei tale sunt blocate automat.

Marți, ora 21:00
Ești foarte obosit după sesiunea de la sala de sport. Conceptul Peugeot Instinct este conștient de acest lucru, datorită smartwatch-ului tău, și comută în modul autonom Soft. Astfel te poți odihni în timpul călătoriei de întoarcere acasă. Pe măsură ce mașina se apropie de casa ta, luminile exterioare se aprind pentru a lumina aleea.

Joi, ora 08:00
Sportul de ieri nu a fost de ajuns! Mașina ta sugerează să parchezi la 10 zece minute de mers pe jos față de biroul tău, pentru a face mișcare și a vă menține în formă.

Vineri, ora 14:00
Călătoria către următoarea destinație include o secțiune pe autostradă și un drum cu viraje. Partea de autostradă este străbătută în modul autonom Sharp. Apoi, știind că te vei bucura de porțiunea unde poți conduce dinamic, mașina se comută în modul Drive Boost când ajungi la zona cu viraje. Aici te bucuri în deplinătate de cei 300 de cai putere dezvoltați de sistemul de propulsie plug-in hybrid al conceptului Peugeot Instinct.

Citeste si...

Opel GT - Conceptul care reaprinde speranța pentru un nou coupe de serie
Seat Ateca – Informații oficiale detaliate despre primul SUV Seat

Lasa un comentariu:

Comentarii