Advertisement
STIRI — decembrie 8, 2016 at 6:22 pm

VIDEO: Opel Insignia Grand Sport – Evoluție în dinamism și siguranță

by

Opel Insignia Grand Sport va debuta cu ocazia salonului auto de la Geneva care va avea loc în martie 2017.

opel-insignia-grand-sport-304401

Opel Insignia Grand Sport înlocuiește modelul Insignia care a fost desemnat Mașina Anului în Europa pentru 2009. Insignia a convins peste 900.000 de clienți până în prezent, iar noua generație vine pregătită cu argumente estetice și tehnologice menite să-i asigure atractivitatea în clasa medie, unde pretențiile au crescut foarte mult, iar concurența este mai variată ca niciodată.
Dacă prima impresie contează, atunci se poate spune că nu întâmplător Opel a botezat noul model Insignia Grand Sport. Berlina este într-adevăr „Grand”, fiindcă are un ampatament cu 92 mm mai lung decât fostul model, ceea ce oferă și un spațiu mai generos pentru pasageri, fapt susținut și de ecartamentele lățite cu 11 mm. Iar titulatura „Sport” se potrivește cu profilul plonjat al caroseriei, care îi conferă un look de coupe cu patru portiere.
În ciuda dimensiunilor crescute, proporțiile sunt elegante și liniile sunt fluide, lucru care se reflectă și în coeficientul aerodinamic bun (CD 0,29). Este un design modern, cu personalitate, dar neîncărcat de detalii complicate sau avangardiste. Notabile sunt blocurile optice cu LED. Farurile integrează acum a doua generație a tehnologiei IntelliLux LED. Este vorba despre o matrice de lumină adaptivă, creată cu LED-uri. Noile faruri sunt mai precise, mai rapide în reacția de adaptare și au o fază lungă care poate lumina pe o distanță de 400 de metri. Farurile adaptive fac parte din lista de dotări care asistă siguranța și condusul. Este un capitol la care Opel Insignia Grand Sport marchează o evoluție prin adoptarea sistemului de corectare automată a direcției pentru a se evita părăsirea marcajelor benzii de rulare fără o semnalizare prealabilă, precum și prin sisteme precum head-up display-ul actualizat sau camere video care oferă o vedere împrejurul mașinii.

opel-insignia-grand-sport-304405
Noul Insignia este echipat și cu cruise control adaptiv și sistem de avertizare dacă un alt vehicul urmează să treacă prin spatele său atunci când execută o manevră în marșarier. Senzorii pot depista o mașina aflată la 20 de metri distanță.
Și siguranța pietonilor a fost un aspect dezvoltat de inginerii Opel. În acest sens, capota este făcută din aluminiu și are un sistem pirotehnic care o ridică un pic în câteva milisecunde pentru a oferi un spațiu de amortizare mai mare în cazul în care mașina lovește un pieton.
În materie de confort, Opel Insignia Grand Sport are parbriz, precum și scaune față și spate încălzite (scaunele spate laterale, nu și cel central). Scaunele sunt certificate AGR pentru ergonomie, ceea ce înseamnă că au un design proiectat pentru a asigura o poziție cât mai corectă și sănătoasă. De asemenea, scaunele includ funcții de masaj, ventilare și memorare a multiplelor posibilități de reglare.
Referitor la interfața și dotările multimedia, Opel Insignia Grand Sport se distinge prin sistemul IntelliLink cu ecran tactil amplasat în centrul planșei de bord, care oferă conectivitate cu smartphone-ul prin Apple CarPlay sau Android Auto. Smartphone-ul poate Noul Insignia oferă și hot spot de internet Wi-Fi 4G LTE, precum și serviciile de asistență și conectivitate Opel OnStar, care trimit echipajele de urgență în cazul unul accident sau ajută la localizarea mașinii dacă aceasta este furată. Pentru prima oară, Opel OnStar va include și un serviciu de asistent personal. Asistentul va ajuta posesorul de Insignia de exemplu pentru a găsi un hotel și a rezerva o cameră.

opel-insignia-grand-sport-304395
Opel promite că Insignia Grand Sport va marca o evoluție și la capitolul dinamism. Modelul va fi propulsat de noua generație de motoare turbo și va avea și o nouă transmisie automată cu 8 trepte, optimizată pentru un nivel redus al frecărilor. Această transmisie va fi oferită inițial doar pentru versiunile Insignia Grand Sport dotate și cu noul sistem de tracțiune integrală, care este combinat cu o suspensie spate nouă, cu arhitectură cu 5 brațe. Opel explică faptul că noul sistem de tracțiune integrală cu funcție de vectorizare a cuplului are două ambreiaje multi-disc electronice care înlocuiesc diferențialul de pe puntea spate, asigurând o transmitere mult mai precisă a puterii motorului către fiecare roată posterioară. În timpul negocierii virajelor, sistemul de tracțiune integrală are grijă să trimită cuplu suplimentar roții spate din exteriorul virajului, pentru reducerea comportamentului subvirator.
Un foarte mare avantaj al lui Opel Insignia Grand Sport față de prima generație Insignia este reducerea impresionantă a greutății, cu până la 175 de kilograme. Acest beneficiu susține comportamentul mai dinamic al noului model. În plus, șoferul poate alege diferite moduri de rulare, mulțumită șasiului adaptiv. Șasiul FlexRide permite selectare unor reglaje diferite pentru răspunsul amortizoarelor, accelerației, direcției și transmisiei automate. Și intervenția sistemului de control al stabilității (ESP) se face mai devreme sau mai târziu, în funcție de modul de rulare. Șoferul are opțiunea alegerii între modurile Standard, Sport sau Tour.

Citeste si...

VIDEO: ABT RS5-R – Dopaj profesionist
VIDEO: Conceptul Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury prefigurează primul SUV Maybach

Lasa un comentariu:

Comentarii